10 ilde okulların durumu belli oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 ilde okulların durumu belli oluyor

Son dakika haberi: 10 ilde okulların açılması ile ilgili toplantı yapıldı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Eğitim 20 Şubat 2023 09:08 3
10 ilde okulların durumu belli oluyor

Son dakika: 10 ilde okulların açılması ile ilgili toplantı yapıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş PAzarcık olan 7.7 ve 7.6 'lık büyük iki depremden sonra 10 ilde okullar tatil edildi. Okulların tatil edilmesi duyurusunda 1 Mart tarihi bildirildi. Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada okulların 1 Mart tarihinde açılacağı yönünde açıklama yapmadıklarını, 1 Mart'a kadar kapalı olacağını ve bu tarihe kadar 10 il için karar vereceklerini, verilecek karar ile birlikte bazı il ve ilçelerde kademeli şekilde okulların açılacağını söylemişti.

SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Bakan Özer Cumartesi günü yaptığı açıklamada okulların açılması ile ilgili kararın Salı günü duyurulacağını söyledi. Okulların açılması ile ilgili durum belli olduğunda haberdar olmak için TIKLA İNDİR

10 İLİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 10 ilin milli eğitim müdürü ile online bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda 10 şehirde okulların ne zaman açılacağı konusu görüşlüldü. Kaç okulda hasar olduğu, hangi ilçelerde okulların açılabileceği konuları toplantıda ele alınırken bazı ilçelerde sorun olmadığı ve okulların 1 Mart tarihinde açılacağı bildirildi. 

İllerde devam eden çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bakan Mahmut Özer, "Önemli olan çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarında buluşturmak" ifadelerini kullandı.

Bu hafta okullarla ilgili durum açıklanacak ve 10 ilde okulların ne zaman açılacağı belli olacak. Sizce okullar açılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
okullar açılmalı çocuklar korkuyorlar psikolojileri alt üst olmuş
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Sene sonuna kadar kapali kalmali çocuklarımızın psikolojisi 1 seneye kadar duzelmez
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Okullar açılmamalı hiçbir yerde insanların psikolojisi alt üst oldu çocuklar okula isteksiz gidiyor 15 tatil oldu biray çocuklar okuldan uzakta kaldılar korkuyorlar yaa deprem olursa diye de