10 ilde depremzedelere verilecek maddi destekler belli oldu: Yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 ilde depremzedelere verilecek maddi destekler belli oldu: Yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?

Son dakika: Depremzedelere verilecek yardımlar belli oldu. İşte detaylar.

Ekonomi 15 Şubat 2023 16:12 2
10 ilde depremzedelere verilecek maddi destekler belli oldu: Yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?

Son dakika: Depremzedelere verilecek yardımlar belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde binlerce can ve mal kaybı yaşandı. Depremin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için yapılacak destekleri duyurdu. İşte deprem bölgesi için yapılacak destekler ve başvuru detayları.

Deprem Yardımı Yapılacak İller Hangileri?

  • Adana
  • Adıyaman
  • Diyarbakır
  • Gziantep
  • Hatay
  • Kahramanmaraş
  • Kilis
  • Malatya
  • Osmaniye
  • Şanlıurfa

Deprem Yaşanan İllerde TOKİ Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yıkılan evlerin yerine 1 yıl içinde yeni evlerin yapılacağını söyleyerek, "Bu bir son değil, ama bir 1 yıl içerisinde de Allah’ın izniyle şunu da söyleyeyim: Tüm felaket zedelerimizin konutlarını, talimatı verdim, 10 vilayetimizin 10’unda TOKİ’nin yönetimindeki tüm müteahhit firmaları devreye sokmak suretiyle hem enkaz kaldırmaları hızlandıracağız, bunun yanında da bir taraftan konut yapımını hızlandıracağız. Ve bir yıl içerisinde de hedefimiz, Malatya’da, Elazığ’da, daha önce Bingöl’de, Van’da olduğu gibi, bunlar bizim bildiğimiz işler, biz bunları yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir Hükümetiz ve inşallah Hatay’ımızda da bunu yapacağız, Allah’ın izniyle Kahramanmaraş’ımızda da bunu yapacağız, diğer 8 vilayetimizde de yine bunları yapacağız, ilçelere varıncaya kadar bütün bunları inşallah halledeceğiz" dedi.

İlk Etapta 10 Bin TL Destek Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindey yapıtğı açıklamalarda yardımları şu şekilde duyurdu:

"Bizler şu anda bütün imkânlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Ve inşallah şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli desteğimizi inşallah vereceğiz. Şu an itibariyle Hazine Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize inşallah onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık, 10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda Hükümet olarak ulaştıracağız. Ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz"

15 Bin TL Taşınma Yardımı ve 2-5 Bin TL Kira Yardımı Yapılacak

15 bin TL taşınma ve 2-5 bin TL kira yardımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Oturduğu bina yıkılan ve ağır hasar görenlere hane başına 15 bin lira yardım yapacağız. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız"

100 Bin TL Nakdi Yardım Yapılacak

14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

Söz konusu nakdi ödeme kararı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"İlk etaptra oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı, ayrıca hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştık. Ailelerini deprem bölgesindeki illere kendi araçları ile götüren vatandaşların yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz." 

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Depremzedelere yapılacak yardımlar için başvuru bilgileri ve detayları şu şekilde:

İlk aşamada evleri yıkılan ya da ağır hasar görenlere 10 bin TL, 15 bin TL ise taşınma yardımı yapılacak. Bunun yanı sıra kiracılara 2 , ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı ve depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakdi ödeme yapılacak.

Söz konusu desteklere başvurular e devlet üzerinden ya da mahalle ile köy muhtarları aracılığıyla yapılacak. Geçici barınma talepleri AFAD tarafından kurululan başvuru çadırlarına yapılacak. 

Yardımlar için başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Kadın erkek diğer adaylar burada > TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
benim evim yüzden eli hasarlı bana gelmedi bupara yatmamış Diyarbakır dayim
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Bizim eve az hasarlı dendi ama sallanıyor biz giremiyorum k.maraş tokideyim Karacasu TOKİ d.y.4no.1de oturuyorum lütfen bir yardım edin