10 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı: 'Çalışacak Personel Bulamıyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı: 'Çalışacak Personel Bulamıyoruz'

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir yaptığı açıklamada 10 bin TL maaşla çalışacak personel bulamadıklarını söyledi.

Finans Magazin 25 Mayıs 2022 10:44 67
10 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı: 'Çalışacak Personel Bulamıyoruz'

"10 bin lira maaşla çalışacak işçi bulamıyoruz."

Turizmciler yaptıkları açıklamada işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini, çalıştırmak için personel arayışlarının olduğunu , ancak personel bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir yaptığı son dakika açıklamasında, bu sene personel bulmakta oldukça sıkıntı çektiklerini söyledi. Birçok otelin personel eksikliği nedeniyle açılmadığını söyleyerek açıklamasına başlayan Demir, “Benim otelimde 14 personel çalıştırmam lazım, 7 kişiyi güçlükle bulduk. İlanımıza dönüş yapanlar, burunlarından kıl aldırmıyor. Sırf personel sıkıntısı yüzünden,çok sayıda turizmci, böyle bir sorunun olmadığı ülkelerde bu işi yapmayı düşünür hale geldi” ifadelerini kullanarak personel sıkıntısını dile getirdi.

Resepsiyon ön büroda çalışacak personel bile bulamadıklarından şikayetçi olan Demir, Türkiye'nin çok büyük bir sorun ile karşı karşıya olduğunu, turizmcilerin çalışacak personel bulmakta ciddi sıkıntı çektiğini , buna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

10 BİN TL MAAŞ

Ege Son Söz Gazetesi'ne  bir röportaj veren Demir, 10 bin lira maaşa kadar maaş ödemesi yapmalarına rağmen personel bulamadıklarını söyleyen Demir, maaşların asgari ücretten başladığını ve tecrübeli adaylara 10 bin lira maaş verildiğini , Alaçatı'da 8 bin TL maaş alan personel alımı yapıldığını, yemek ve konaklama imkanının da sunulduğunu söyledi. Demir açıkloamasında, Şu dönemde turizmde patron olmak çok zor. Elektrik kaç lira gelecek, su kaç lira gelecek, bunları bilmiyoruz. Ancak işçi olmak çok güzel. Çünkü ne kadar maaş alacağını biliyor. Turizmciler bu işten çok fena halde sıkıldı. Öyle ki personelsizlikten ıstırap çekiyoruz. Turizmci arkadaş beni arıyor, personel aradığını söylüyor, yardım istiyor. Eskiden bulaşıkçı zor bulunurdu, şimdi resepsiyona kimseyi bulamıyoruz. İşlettiğim resort otelde 14 kişiyi istihdam etmek lazım. Ancak yine de şanslıydım, 7 personel bulabildim. İki personel bulabilmiş arkadaşlar, bu sayıyı 7’ye çıkardığında otelini açacak ama bir aydır personel bulamadığı için açamıyor." ifadelerini kullandı. 

"GENÇLER AZ ÇALIŞIP ÇOK KAZANMAK İSTİYOR"

Gençlerin az çalışıp çok kazanma peşinde olduğunu söyleyen Demir, bir personelle iş ilanı için yaptığı ilginç görüşmeyi, "Geçen gün bir ilanım var. Aradılar. Resepsiyonda çalışmak istiyordu. Çok tecrübesi yoktu, bilgisi de yoktu. Buna rağmen, gel konuşalım, dedim. O zaman bana lojmanın resmini, mümkünse videosunu atar mısınız dedi. Fotoğraf ve video attım. Arkasından benden, personel menüsünü de göndermemi istedi. Bir başkan, bana otel odası verip veremeyeceğimi sordu. Bir başkası da iş görüşmesine gelecek, konum atsam, beni şu noktadan alır mısınız, dedi. İnanılacak gibi değil. Kimse burnundan kıl aldırmıyor. Sırf bu sorun yüzünden, benim gibi yurt dışında turizmle uğraşmak isteyen çok sayıda turizmci var. Biz turizmciler personel personel diye feryat ediyoruz." şeklinde aktardı.

Yorumlar (67)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nerden ulaşıcaz buraya 05454711736
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 ,4 ay çalıştırıp (mevsimlik )işten çıkarırsanız geriye kalan 8 ay ne yeyip içecek bu insanlar askeri ücretle çalışır sürekli çalışır az ama temiz...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalaniniz bata bu konuda devletin de,isverenin de,ozel sektorun de 47 yasinda turizm onlisans mezunuyum..alin beni ise sigortam yarim kaldi...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnternet ten görüyorum işkur alıp yapıyor işkur personel istiyor falan da filanda hepsi yalan. İşkur eleman falan almıyor. Acil eleman lazım diyor gidiyoruz personel lazım değil diyor. Devir öyle bir devir olmuşki herkes kendi dalgasına bakıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben bu turizmcinin dediklerine kesinlikle katılmıyorum, ne demek eleman bulamıyoruz, elemanın hakkını vermedigin için bulamıyorsun. Siz patronlar asgari ücretle çalışan işçilere köle gibi muamele yapmaktan vazgeçin artık. Rabbena hep bana olmaz. 10 bin vereceksin ve kimse çalışmaya gelmeyecek öylemi. Biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz...