10 bin TL deprem yardımı başvuru ve yardımı yatmayanlar hakkında e Devlet'te son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 bin TL deprem yardımı başvuru ve yardımı yatmayanlar hakkında e Devlet'te son dakika açıklaması

Depremzedelere 10 bin liralık yardım başvuru sonucu ve henüz parası yatmayanlarla ilgili bakanlıktan açıklama geldi.

Haberler 27 Şubat 2023 11:52 0
10 bin TL deprem yardımı başvuru ve yardımı yatmayanlar hakkında e Devlet'te son dakika açıklaması

10 bin TL deprem yardımı henüz yatmayanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi.

E Devlet kapısı üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı ve 10 bin TL deprem yardımı başvurusu, henüz parası yatmayanlar hakkında detaylara yer verildi. 

BAŞVURU YOK

10 bin TL yardım ile ilgili herhangi bir başvuru ekranı yok. Başvuru ile ilgili e devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada başvuruların alındığı bir sayfa olmadığı, bakanlığın hasar tespit çalışmalarını yapmasından sonra kesinleşen sonuçlara göre paraların hesaplara yatacağına yer verildi. 

Parası henüz yatmayanların hasar tespit sonuçlarını beklemesi gerektiği ifade edildi. Söz konusu açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan saha çalışmaları sonucu konutları hasar gördüğü tespit edilen vatandaşlarımıza yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Ödemeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kesinleşmemiş hasar tespit verileri ile ilişkili ikametgâh durumunuza göre yapılmaktadır. Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler devam edecektir"

ÖDEME SORGULAMA

Ödemeler vatandaşların Ziraat Bankası hesaplarına yapılmaktadır. Ödemeniz yattıysa Ziraat Bankası hesabınızdan çekebilirsiniz. Eğer Ziraat Bankası hesabınız yoksa bankaya kimliğinizle giderek ödemenizi alabileceksiniz. Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Ödemenizin yatıp yatmadığını e devlet kapısı üzerinden sorgulayabileceksiniz. Aşağıdaki ekrandan e devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

E Devlet kapısında aram kısmına hane başı destek ödeme sonucu sorgulama yazarak paranızın yatıp yatmaıdğını öğrenebileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç