10 bin polis alımı 30. dönem POMEM'de yapılacak: İşte başvuru şartları 2023 ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 bin polis alımı 30. dönem POMEM'de yapılacak: İşte başvuru şartları 2023 ne zaman?

30. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi bünyesine 10 bin polis alımı yapılacağı öğrenildi. Söz konusu alım hakkında son bilgiler yazımızda.

Polis Alımı 5 Şubat 2023 18:10 3
10 bin polis alımı 30. dönem POMEM'de yapılacak: İşte başvuru şartları 2023 ne zaman?

10 bin polis alımı POMEM kapsamında yapılacak.

Geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararnamede EGM büyesinde 10 bin polis kadrosunun açıldığına yer verildi. Kadronun verilmesinden sonra en merak edilen konu , alımın ne zaman olacağı ve başvuru şartlarının ne olacağı konusu oldu.

10 BİN POLİS KADROSU

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye baktığımızda EGM merkez teşkilatı bünyesine 1000 polis memuru, taşra teşkilatı bünyesine ise 9 bin polis memuru kadrosunun ihdas edildiği görüldü. Yayımlanan kararname şu şekilde:

POMEM KAPSAMINDA ALIM YAPILACAK

İhdas edilen 10 bin polis memuru kadrosuna alımların POMEM kapsamında yapılacağı öğrenildi. Lisans ve ön lisans mezunları arasından 10 bin polis alımı yapılacak. Sizce lise mezunu alım da olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek polisler ve polisliğe başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.
c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans için KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans için P93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak. Sizce KPSS taban puanı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.)
ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12.04.1991 tarihli ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), ön lisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
Lisans mezunu olan adaylar ön lisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1993 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
 f) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00 BMI -27.00 BMI aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
 g) 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkum olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

ğ) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
h) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair beyanı sunmak,
ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
i) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

30. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

30. dönem POMEM polis alımı kapsamında 10 bin yeni polis alımı bekleniyor. Söz konusu alım, 29. dönem POMEM polis alımından sonra yapılacak. 29. dönem POMEM'in mülakat sonuçları bekleniyor. Sonuçları açıklandıktan sonra yeni polis alımı ilanı gelecek. İlanın Haziran ayında gelmesi bekleniyor. İlan gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ya önlisansı da 60 da indirseniz ne olur yani yaaa
Ziyaretçi 13 Ay Önce
ilk okul mezunu bayanlarda polis olsun nevar bunada fırsat verin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ne olur önlisansta en az 60 puandan alınsın 🤲