10 bin lira alan emekliye zam yok: Elektrik, doğalgaz ve gıda desteği verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 bin lira alan emekliye zam yok: Elektrik, doğalgaz ve gıda desteği verilecek

10 bin lira alan emeklilere zam yapılmayacak. Onun yerine gıda, gaz ve elektrik fatura desteği verilecek.

Emekli Haberleri 27 Haz 2024 08:50 7
10 bin lira alan emekliye zam yok: Elektrik, doğalgaz ve gıda desteği verilecek

10 bin lira alan emekliye ek zam yok: Gıda ve gaz desteği verilecek.

AK Parti kurmaylarından bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarından sonra emekliler için yeni desteklerin açıklanacağına yer verildi.

Açıklanacak enflasyon rakamlarına göre emeklilere yüzde 25 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Yapılacak zam bazı emeklileri kapsamayacak. Kök maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilerden bir çoğu, zam kök maaşa geleceği için yine 10 bin lira almaya devam edecek.

AK Parti kurmayları, 10 bin lira olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını talep etti. Bu talebe ekonomi yönetiminin olumsuz cevap verdiği, bütçenin bu yükü kaldıramayacağına yer verildi.

1.5 milyon emekliye zam yok

Temmuz ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan 1.5 milyon emekliye herhangi bir zam yapılmayacak. Haber detayları için Tıklayın

Cumhurbaşkanı sürpriz bir karar alabilir

Emeklilerin tek umudu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz bir karar alması. Erdoğan'ın sürpriz bir karar alması durumunda emeklilere ek zam gelebilir.

Ekonomi yönetimi: Zam yok gıda ve gaz desteği

AK Parti kaynakları 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarından sonra zam almayacak emeklilere sosyal yardım ödemesi yapacağını bildirdi.

Maaşı 10 bin lira olarak kalacak emeklilere elektrik, doğalgaz ve gıda desteklerinin verileceği öğrenildi.

Asgari ücrete zam yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, "Göstergeler olumlu geliyor. Yeni asgari ücreti belirlemek için toplantılar aralık ayında yapılacak" ifadelerini kullandı ve asgari ücrete zam gelmeyeceği bildirildi.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Bu emeklilere çok iyi oldu zerre acımıyorum artık ! beter olsunlar oy vermeye devam etsinler ! ülke olmuş yol geçen hanı gibi ilk fırsatını bulduğum an bu ülkeden çekip gideceğim ! Yazıklar olsun bee ! Allah bu akp illetinden kurtarsın bu ülkeyi !
Ziyaretçi 4 Ay Önce
desdek istemiyoruz maaş zammı istiyoruz en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı bizim üzerimizden tasaruf yapmasınlar zenginlerin vergilerini yükseltsinler
Ziyaretçi 4 Ay Önce
seçim istiyor emekli
Ziyaretçi 4 Ay Önce
aferim böyle devam edin
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Memurlardan da seyyanen zammı geri alsın adalet yerini bulsun