1 Üniversitede 27 Akraba Çalışan, 16'sı Sınavsız Girmiş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Üniversitede 27 Akraba Çalışan, 16'sı Sınavsız Girmiş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden yapılan açıklama itiraf niteliğinde oldu. Üniversitede çalışanların 27'si arasında akrabalık bağı olduğu belirtildi.

Kamu 23 Ekim 2022 09:40 2
1 Üniversitede 27 Akraba Çalışan, 16'sı Sınavsız Girmiş

Sözcü'den Başak Kaya bugün kaleme aldığı yazısında skandalı yayınladı.

Kaya kaleme aldığı yazısında İzmir Büyükşehir Beleidyesinin öğrencilere ücretsiz yemek vermesini engelleyen ve yemek aracını kampüse sokturmayan Rektör Saffet Köse'nin üniversiteye eşini dostunu ve akrabalarını , çoğunu sınavsız şekilde aldığı ortaya çıktı.

2018 Nisan ayında Rektör olarak ataan Kse, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın Kasım 2020 'de verdiği bir soru önergesine yanıt verdi. YÖK'ün yanıtlaması için veirlen soru önergesi üzerine YÖK, üniversiteden yazı istedi. Bunun üzerine yazı YÖK'e gönderildi. 

27 İSİM ARASINDA AKRABALIK BAĞI VAR

Soru önergesine verilen cevapta rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim üyeleri ve diğer perosnellerin de aralarında bulunduğu 27 kişinin arasında akrabalık olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu cevapta "Şube müdürlüğünden daha üst görev niteliğinde bulunan kadrolardan 16'sının şube müdürlüğü kadrolarına sınavsız olarak atamasının yapıldığı; rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim görevlileri arasından tespit edilebilen 27 kişinin birbiri arasında akrabalık bağı bulunduğu görülmüştür'' denildi.

SAFFET KÖSE KİMDİR?

Balıkesir İmam Haip Lisesinden mezun olan ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan, Diytanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi bünyesinde görev yapan Saffet Köse, Bakü Üniversitesi'nde , İlahiyat Fakültesinde de çalışmıştı. 

Evlilik düşünen gençlere yardım edilmesi için kurulan Mehir Vakfı adlı vakıfta da mütevelli heyet başkanı olarak görev yapan Köse, 9 Nisan 2018 tarihinden bu yana İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektör olarak çalışıyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaka gibi; torpil den daha büyük kul hakkımı var?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bütün üniversitelerimizde aynı durum var,beşik ulemalığı devam edio malesef