1 Şubat faiz kararı öncesi Fed Başkanı Mester'den faiz mesajı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Şubat faiz kararı öncesi Fed Başkanı Mester'den faiz mesajı

Fed'in 1 Şubat faiz kararı öncesi Fed başkanları, faiz için beklentilerini açıklamaya devam ediyor.

Ekonomi 19 Ocak 2023 09:08 0
1 Şubat faiz kararı öncesi Fed Başkanı Mester'den faiz mesajı

Son dakika haberi: 1 Şıbat öncesi Fed'den önemli faiz açıklamaları gelmeye devam ediyor. Fed Cleveand Başkanı Mester yaptığı son dakika açıklamasında, "Fed'in faizi yüzde 5'in biraz üzerine çıkarması gerekli" dedi.

Bir röportaj veren ve son ekonomik gelişmeleri değerlendiren Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Amerikan Merkez Bankası'nın enflasyonu hedef seviyeye kadar getirmek için aldığı faiz önleminin daha da artması gerektiğini ve faizlerin 5 ile 5.25 aralığına kadar çıkarılması gerektiğini söyledi. 

31 Ocak ile 1 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak FOMC toplantısında kaç baz puanlık bir faiz artırımı beklediği konusunda bir açıklama yapmayan Mester, "Henüz yüzde 5 seviyesinde değiliz, ekonomi için benim projeksiyonların dikkate alındığını olmamız gerektiğini düşündüğün yüzde 5'in üzerinde değiliz" açıklamasını yaptı. 

Mester açıklamasının devamında faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Faiz artırımlarına devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve FOMC toplantısında ne kadar faiz artıracağımızı tartışacağız" ifadelerini kullandı.

FAİZ KAÇ SEVİYESİNDE?

Fed gecelik borç verme faiz oranı , son 50 baz puanlık faiz artırımından sonra yüzde 4,25-4,50 seviyesinde.

FAİZ KARARI KAÇTA AÇIKLANACAK?

Fed'in faiz kararı saat 1 Şubat tarihinde TSİ 22.30'da kamuoyuna açıklanacak.

BEKLENTİ NE?

Son enflasyon rakamlarının düşük gelmesi ile birlikte FEd'in faiz artırım hızında azalma olması ve 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi beklentisi oluştu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç