1 porsiyon yemeği 3 öğrenci sipariş verebiliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 porsiyon yemeği 3 öğrenci sipariş verebiliyor

Üniversite yakınlarında yemek satan bir çift, yaşadıklarını anlattı ve durumların kötü olduğunu , öğrencilerin zor günler geçirdiğini söyledi.

Yaşam 18 Ara 2022 18:53 0
1 porsiyon yemeği 3 öğrenci sipariş verebiliyor

3 öğrenci , 1 porsiyon yemek söyleyip yiyor.

Osmaniye'de bulunan Korkut Ata Üniversitesi civarında ev yemeği satmakta olan Tahir Temiz ve eşi İnci Temiz isimli kişiler, gördüklerini söyledi. Vatandaşların alım güçlerinin her geçen gün daha da düştüğünü söyleyen Temiz, gelen zamların fahiş şekilde fiyatlara yansıdığını söyledi ve  105 liraya aldıkları eti şimdi 140 liraya, 50 liraya alabildikleri 5 kiloluk yoğurdu şimdi 75 liraya ancak alabildiklerini söyledi.

Temiz yaptığı açıklamada, "Geçim sıkıntısı hat safhada" dedi ve "Genel olarak insanlarımıza baktığımız zaman burası üniversite bölgesi. Bazen öyle bir şeyler oluyor ki; çocuk geldi çorbayı sordu, mercimek çorbasını, 20 lira cevabını veremedik, çünkü eğer cebinde o kadar parası olmuş olsaydı, dışarıda bizim fiyatlarımız yazıyor, o fiyatlara nazaran gelip fiyat sormadan 'bana bir çorba verin' diyebilirdi ama biz onun durumuna baktığımızda hissettik. Çorba öğrenciye bedava dedik, sadece kırılmasın diye. 'İçmeyeceğim' dedi çekip giderken biz onu geri çevirdik, 5 liraya çorba verelim sana diye, o zaman geldi içti" ifadelerini kullandı.

1 KÖFTE İSTEYEN OLDU

Temiz açıklamasının devamında yaşadıklarını anlattı ve "Hani insanlarda artık bu maddiyatsızlık içerisinde, bu kadar sıkıntılar içerisinde öğrenci olsun, işçi kesimi olsun, bu insanlar artık bıkmış durumda. Ceplerinde paraları yok, bir alım güçleri yok. Bir çorbanın yanına biz ortalama yarım ekmek veriyoruz, 4-5 dilim ama 2 tane ekmeği yiyen var. Bir tane içli köfte dahi isteyen oldu. Artık alım gücü yok ama tatması lazım, hani bizden olsun tadın diyoruz ama yine de insanlar artık bunu bir zül olarak kendilerine bir hakaret olarak sayıyorlar ve o yüzden normal diyoruz işte 10 lira, 15 lira siz bunu verin, yiyin, tadın, gidin diyoruz" dedi.

YEMEĞİN YANINA 2 EKMEK YİYORLAR

Temiz açıklamasının devamında, "Fırın tavanın 40 lira olduğunu söyledik, yanında dedi 'pilav ve diğer şeyleri yoğurdu almazsam ne olur' o zaman dedik 25 lira olur. Şimdi biz bunu 25 liraya verdik. Bu çocuk oturdu 2 tane ekmek yedi. Yanına işte turşu yeşillik istedi, bunlar zaten menünün içerisinde olan şeyler olduğu için, hani sadece hayatı idame ettirecek kadar basit usulde yiyip kalmak istiyor öğrenci" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç