1 milyon TL'nin mevduat faizi getirisi rekor kırdı: Bankaların faiz oranları fırladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 milyon TL'nin mevduat faizi getirisi rekor kırdı: Bankaların faiz oranları fırladı

Son dakika haberi: Mevduat faizlerinde rekor geldi. Gelen rekor ile 32 günlük faizli mevduat hesabında faiz getirisi tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İşte mevduat hesaplama ve paranın 32 günlük mevduat getirisi.

Bankalar 22 Mayıs 2023 16:52 2
1 milyon TL'nin mevduat faizi getirisi rekor kırdı: Bankaların faiz oranları fırladı

1 milyon liranın aylık faizi rekor kırdı.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr.Şenol Babuşçu bir açıklamada bulundu ve mevduat faizlerinin rekor seviyelere kadar çıktığını söyledi. Bu açıklamaya baktığımızda mevduat faizinin çok yüksek seviyelere geldiği görülüyor. Mevduat faizinin yanı sıra bireysel kredilerin faizleri de rekor seviyelere kadar tırmandı.

ERDOĞAN FAİZ DÜŞECEK DEDİ

Hafta sonu CNN International'da Becky Anderson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir röportaj yaptı. Yeniden seçilmesi durumunda, "faizi düşük tutmaya devam edip etmeyeceği" sorulunca, Erdoğan'ın yanıtı, "Evet, kesinlikle. Çünkü ben netice aldum" oldu.

Bu açıklamaya baktığımızda faiz indirimlerinin seçimden sonra da devam edeceği görüldü.

MEVDUAT FAİZİ GETİRİSİ NE KADAR?

Politika faizi yüzde 8.5 seviyesinde seyrederken mevduat faizi geçen ay yüzde 35'lere kadar çıkmıştı. Açıklama yapan Babuşçu, mevduat faizinin yüzde 40'a kadar geldiğini söyledi. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında, "Mevduat faizleri % 40’larda, bireysel kredi faizleri % 50’lerde" ifadelerini kullandı.

Peki yüzde 40'lık mevduat faizine göre bankaya para yatıracak kişilere rekor düzeyde faiz verileceği aktarıldı. 

Bazı bankalar yüzde 36 faizle mevduat hesabı açarken 1 milyon liranın 32 günlük faizi fgetirisi 29 bin 983 liraya kadar çıktı.

Yüzde 32 oranla paranızı bankaya yatırdığınızda 1 milyon liranın 32 günlük faiz getirisi 26 bin 652 lira olacak.

Yüzde 30 faizle parasını bankaya yatıranlar ise 1 ayın sonunda 1 milyon lira için 24 bin 986 lira faiz kazancı elde etmiş olacak.

Yüzde 40 faizle 1 milyon lirasını 32 günlük mevduat faizine yatırdığınızda ise 33 bin 314 TL faiz getirisi sağlamış ve toplamda 1 milyon 33 bin 314 lira kazanmış olursunuz.

92 günlük faizde ise yüzde 37 faiz kampanyası bir banka tarafından veriliyor. 3 ayın sonunda 1 milyon liranız 88 bin 597 TL faiz kazancı sağlayacak ve toplamda 1 milyon 88 bin 597 TL'niz olmuş olacak.

1 milyonu 6 aylık faize ytatırdığınızda ise yüzde 38'e varan faiz imkanı var. 6 ayın sonunda 182 bin 785 TL faiz getirisi sağlamış olacaksınız.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
hiçbir bereketi olmaz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
faiz haramdır.