1 Milyon Bu Şehirlerden Gidecek: Geri Dönen Suriyelilere 100 Bin Konut ve İş Kurmaları İçin Kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Milyon Bu Şehirlerden Gidecek: Geri Dönen Suriyelilere 100 Bin Konut ve İş Kurmaları İçin Kredi

Suriyelilerin gönüllü olarak geri dönmesi için başlatılan projenin detayları belli oldu. İşte detaylar.

Emlak 5 Mayıs 2022 08:16 7
1 Milyon Bu Şehirlerden Gidecek: Geri Dönen Suriyelilere 100 Bin Konut ve İş Kurmaları İçin Kredi

Son dakika: Suriyelilerin geri dönmesinde detaylar açıklandı 1 milyon kişiye ev yapılacak tarım alanları sanayi siteleri yapılacak ve krediler verilecek.

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu bugün kaleme aldığı yazısında 1 milyon Suriyelinin gönüllü olarak geri dönmesi meselesine değindi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Göksu kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan konunun detaylaırnı şu şekilde aktardı:

Erdoğan ne demişti:  "Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejimizi, gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek projelerle destekliyoruz. Özellikle briket evler bu adımlardan biriydi. Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak proje hazırlıkları içindeyiz. Bu projeyi ülkemizdeki ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçireceğiz."

1 MİLYON SURİYELİYE 100 BİN EV YAPILACAK

Daha sonra Süleyman Soylu , yapılan briket evlerin açılış töreninde yaptığı konuşmada yeni evlerin de eklenmesi ile 100 bin konutun Suriyeliler için yapılacağı ve gönüllü geleceklerin buralara yerleştirileceğini söyledi.

Azzez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Rasulayn başta olmak üzere 13 ayrı bölgede bulunan yerlerde yapılan evlere Suriyeliler dönecek.

TÜRKİYE'DE HANGİ ŞEHİRLERDEN MÜLTECİLER GİDECEK?

Türkiye'de İstanbul, Ankara, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Konya, Adana gibi Suriyeli sayısının çok olduğu yerlerden gidecekler.

SANAYİ SİTESİ, DÜKKAN ÇARŞI KURULACAK : İSTİHDAM OLUŞTURULACAK

Söz konusu haberde Suriyeliler için dükkanlar , sanayi siteleri ve işyerleri kurulacağına yer verildi. Buralarda Suriyelilerin istihdamı sağlanacak.

OKUL HASTANE CAMİ YAPILACAK

Söz konusu bölgelerde hayatın devam etmesi için okul , cami ve hastane yapılacağı da açıklandı.

KREDİ VERİLECEK , KURSLAR AÇILACAK

Burada Suriyelilerin meslek edinmesi, iş kurması için krediler verilecek ve mesleki eğitim kursları açılacak.

AVRUPA'DAN PARA İSTEYECEĞİZ

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği dahil ulusal ve uluslararası fonlardan destek istenecek.

Söz konusu projenin çalışma aşamasının devam ettiği, önümüzdeki günlerde yeni briket evlerin yapılması ile birlikte 1 milyon Suriyelinin gönüllü şekilde geri dönüşünün sağlanacağına yer verildi.

Proje ile şimdilik 1 milyon Suriyelinin geri dönmesi planlanıyor. Daha sonra sayının arttırılması için yeni proje başlatılıp başlatılmayacağı bilinmiyor. Bu konuda açıklama bekleniyor.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
100.000 ev parasını çıkarmak için sigara zamı geldi bile yeter anasını satayım yeter Ya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ülkesinde evsiz aç ekmeksiz o kadar halkı varken 100.000 ev briket birde bu ne demek nasıl iş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bazen bi Suriyeli olmak istersin gerçekten gülünç bi durum Allah yardımcımız olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu demek oluyor ki Suriyeliler de Tayyip için oy kullanacak açık açık söylemiş resmen. O konut ve kredilerin parası Türkiye'deki çalışanlardan kesilip vergi nihayetinde Suriye'ye biz çalışanlar ev yapmış olacaz. Benim bu işten karım ne olacak acaba merak ettim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye Cumhuriyetinde yaşayıp bu ülkeye hizmet eden vatandaşa neden ev verilmiyor nefen kredi verilmiyor bunları konuşunca başvur diyorlar ve başvuru da olmadık amaçlar isteniyor geri çevriliyoruz. Benim eşim çocuğum engelli memursun diye hiç bir haktan yararlanamıyor bu nasıl iş böyle arkadaş ya