1 Mayıs'ta Açıklanmayan Memur ve Emekli Ek Maaş Zamlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Mayıs'ta Açıklanmayan Memur ve Emekli Ek Maaş Zamlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Memurlar ile emeklilerin 2022 Temmuz ayında alacakları ek maaş zamlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Çalışma Hayatı 17 Mayıs 2022 12:05 2
1 Mayıs'ta Açıklanmayan Memur ve Emekli Ek Maaş Zamlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Emeklilerin ek zam açıklaması için Bakan yeni tarih verdi.

1 Mayıs günü emekli vatandaşlar için ek zam açıklaması gelecekti. Bakan Bilgin Kadir Gecesi'nde katıldığı programda yaptığı açıklamada müjdenin 1 Mayıs günü geleceğini söylemişti. Bu açıklama sonrasında 1 Mayıs geldi geçti ama hala emeklilere maaş zammı konusunda bir açıklama gelmedi. Milyonlarca emekli büyük bir merakla zam açıklamasını beklerken bu konuda yeni bir açıklama geldi ve Bakan Bilgin, ek zammın açıklanacağı tarihi verdi.

"MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı" iş birliği protokolü imza törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burtada yaptığı açıklamda istihdam, ek gösterge, büyüme ve emekliler ile memurların maaş zamlarına değindi.

İSTİHDAM GARANTİLİ

Yatırım büyüme ve tüm ekonomik düzenin insan odaklı olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Yatırım, istihdam, büyüme de esas yatırım insana olandır. Üretim gücünün artarak devam etmesi bizim için çok önemli. Bilişim endüstrisi çağına dönüyoruz. Burada uygulamaya soktuğumuz proje istihdam garantili olacak. Türkiye'nin bütün sanayi bölgelerinde istihdam projeleri başlatacağız." ifadelerini kullandı ve "Bu programlarla sanayinin istihdam kabiliyetini çoğaltacağız. Biz çalışanlarımızın sorunlarını çözmek zorundayız, çalışanlarımıza sahip çıkıyoruz ve koruyoruz." dedi.

EMEKLİ VE MEMURLARIN MAAŞ ZAMLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Bakan açıklamasının devamında, 1 Mayıs günü açıklanmayan ek zam müjdesinin Haziran sonunda duyurulacağını söyledi ve "Emeklilerin durumu ve kamu çalışanlarının durumu ile ilgili açıklamayı haziran sonunda yapacağız. 3600 ek gösterge meselesi ile ilgili açıklamayı da bu ay sonu yapacağız." dedi.

Emeklilerin en düşük maaşlarının 3500 liraya çıkartılması bekleniyor. Memurlara ise yüzde 2.5 refah payı düzenlemesi bekleniyor. Sizce bu rakamlar uygun mu? Kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne yaparsaniz yapin zamlar hep solluyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
D