1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil mi, okullar, hastaneler, PTT, bankalar, kargolar açık mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil mi, okullar, hastaneler, PTT, bankalar, kargolar açık mı?

1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil mi? Okullar, hastaneler, kamu kurumları, PTT, bankalar açık olacak mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

Haberler 29 Nisan 2024 0
1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil mi, okullar, hastaneler, PTT, bankalar, kargolar açık mı?

1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil mi?

1 Mayıs 2024 tarihi resmi tatil olarak kutlanacak mı, kamu kurumları, özel sektör çalışıyor mu? İşte gelen son dakika bilgileri.

1 Mayıs günü her sene işçi ve emekçiler bayramı olarak kutlanır. Resmi adı ise Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Emek ve Dayanışma Günüdür. Kutlayan sınıf ise işçiler sınıfıdır.

İLK DEFA NE ZAMAN KUTLANDI?

1 Mayıs işçi bayramı ilk defa 1856 senesinde Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri günlük çalışma saatinin 8 9olması için Melbourne Üniversitesinden Parlamento Evi'ne kadar yürüyüş düzenledi.

Daha sonra 1 Mayıs 1886 tarihinde ise Amerika'da işçiler 12 saat ve haftada 6 gün çalışma düzenini protesto etmek için iş bıraktı. Chicago'da düzenlenen iş bırakma eylemine 500 binden fazla işçi katıldı. Kentaki eyaletinde ise 6 bindne fazla beyaz ve siyasi işçi birlikte yürüyerek haklarını aradı.

Zaman içerisinde birçok kanlı eylem olurken 8 saatlik çalışma düzenine geçildi. Böylelikle 1 Mayıs günü İşçi Bayramı olarak tarihe geçmiş oldu.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ, KAMU KURUMLARI AÇIK MI?

1 Mayıs günü ülkemizde resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 22 Nisan 2009 tarihinde meclisten geçen düzenleme ile 1 Mayıs tarihi resmi tatil olarak kabul edildi.

Tatil gününde kamu kurumları kapalı olacak. PTT'ler de kapalı olacak. Hastanelerin sadece acil servisleri açık olacak. Bankalar ise kapalı olacak.

Kargolar ve özel sektör ise patrona kalmış durumda.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç