1 Dolar Normalde Kaç TL? Dolar/TL'nin Asıl Değeri Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Dolar Normalde Kaç TL? Dolar/TL'nin Asıl Değeri Açıklandı

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından bir açıklama yapıldı ve dolar kurunun aslında kaç TL olduğu, asıl değerinin ne olduğu paylaşıldı. İşte TL'nin dolar karşısındaki asıl değeri.

Döviz 28 Mart 2022 17:53 0
1 Dolar Normalde Kaç TL? Dolar/TL'nin Asıl Değeri Açıklandı

1 dolar aslında kaç TL? IFF tarafından yapılan son dakika açıklamasında , aslında 1 doların kaç TL olması gerektiğini ve bunun nedenlerini kamuoyu ile paylaştı.


Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF), tarafından Türkiye ekonomisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Enstitü'nün yetkilileri yaptıkları açıklamada Dolar/TL parametresinde adil değerin 16.5 TL olduğunu söyledi. Aynı açıklama geçen sene Mayıs ayında da gelmiş, IFF 1 sene önce dolar TL parametresinde adil değerin 9.5 TL olduğunu söylemişti.


TAHMİN Mİ YOKSA OLMASI GEREKEN Mİ?


IFF'nin yaptığı bu açıklama bir tahminden öte adil değer niteliği taşıyor. Uluslararası Finans Enstitüsü , resmi rakamlara bakarak bir ülkenin cari açığını kapatması için o ülkenin para biriminin dolar karşılığının ne olması gerektiği anlamına geliyor bu adil değer.


IFF Başekonomisti Robin Brooks yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Brooks açıklamasında yükselen cari açığa atıfta bulundu ve Türkiye'deki kredi genişlemesinin fazla olduğunu söyledi. Brooks, bununla birlikte emtia fiyatlarında da artış trendinin devam ettiğini söyledi.


YILLAR ÖNCE 5.5 TL OLARAK AÇIKLAMIŞTI


IFF, seneler önce yine bu konuda bir değerlendirme yazısı yazmış ve Dolar/TL parametresinin asıl değerinin 5.5 olduğunu belirtmişti. 2020 yılında da aynı değerlendirme yapılmış ve önce 6.30, daha sonra ise 7.50 TL olarak revize edilmişti. Son olarak geçen sene 9.50 TL olarak bu değeri güncelleyen IFF, bu sene 16.6 TL dedi.


DOLAR/TL NE KADAR?


Dolar şu sıralar 14.83 TL seviyesinden işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç