0.75 Faizle Kredi Başvurusu Başladı Ama Kimseye Verilmedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

0.75 Faizle Kredi Başvurusu Başladı Ama Kimseye Verilmedi

Düşük faizle verileceği açıklanan kredi için başvurular başladı. Ancak bankalar , Ya limitimiz yok ya da kaynak bekliyoruz gibi cevaplarla kredi vermiyor.

Kredi 13 Haz 2022 08:49 0
0.75 Faizle Kredi Başvurusu Başladı Ama Kimseye Verilmedi

0,75 faizle kredi kampanyası başladı ama kimseye kredi verilmedi.

Sözcü Gazetesi'nden Sayime Başçı bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Başçı yazdığı yazısında, geçen aylarda açıklanan düşük faizli kredi başvurusunun başladığı, sektörden birçok kişinin bu krediye başvuru yaptığı ancak şimdiye kadar kimseye kredi verilmediğini söyledi.

150 MİLYAR FİNANSMAN AYRILDI

Geçen aylarda konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından verilmişti. Yapılan açıklamada turizmcilere 50 , ihracatçıya ise 100 olmak üzere toplamda 150 milyar liralık kredi paketi müjdesi verilmişti.

YILLIK FAİZ YÜZDE 9

Açıklamada krediyi kullanacak sektör temsilcilerine düşük faizli kredi kullandıırlcağına yer verildi. Yıllık faiz yüzde 9 seviyelerine kadar indirildi. 

HENÜZ KREDİYE ULAŞABİLEN YOK

Söz konusu kredinin finansmanının Merkez Bankası olacağı açıklanırken bankaların özellikle yeni teşvik belgesine sahip olan ve ithal ikame yatırımlara daha öncelikli ve kredi verme konusunda iştahlı olduğunu söyleyen TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, henüz krediye ulaşabilen kimsenin olmadığını söyleyerek, “Henüz krediye ulaştığını söyleyen yok. Kullanan görmedim. Henüz kullandırmamakla birlikte, şirket,  döviz ikamesi bir yatırım yapıyorsa ve yeni tarihli yatırım teşviki var ise orada bankalar kullandırmaya daha hevesliler. Sektörden de henüz kullanmayı başaran olmadı. Bir şey açıklandığında bir iki ay zaten onun detayları nedir diye öğrenmeye çalışıyoruz. Faiz yüzde 9'a kadar inebiliyor, çok güzel ama nerde para? Henüz ulaşabilen yok” dedi.

Bankaların kaynak olmadığı ve limitleri sebep göstererek henüz kredileri kullanıma açmadığı bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, kredilerin kullandırılmadığını, kaynak beklendiği cevabının geldiğini söyleyerek  “Kredide bir tanımlama yapıyorlar. Bir talepte bulunuyorsunuz, bir fizibilite yapmış oluyorsunuz. O fizibilite kapsamında kredinin onaylanıp onaylanmadığı ile ilgili bilgi veriyorlar. Genelde kamu bankaları nezdinde gelen bilgiler şöyle: Ya limitimiz yok ya da kaynak bekliyoruz gibi cevaplar geliyor bankalardan.” ifadelerini kullandı. 

Sektör temsilcileri konu ile ilgili açıklama yapılmasını ve kredinin artık verilmesini istiyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç