0.69 faizli konut kredisi hesaplama ve başvuru şartları açıklandı: Uygun evler hangileri?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

0.69 faizli konut kredisi hesaplama ve başvuru şartları açıklandı: Uygun evler hangileri?

0.69 faizli konut kredisinde başvurular gelecek hafta başlıyor. Başvuru öncesi son dakika açıklaması geldi ve detaylara yer verildi.

Emlak 11 Ocak 2023 14:56 4
0.69 faizli konut kredisi hesaplama ve başvuru şartları açıklandı: Uygun evler hangileri?

0.69 faizli konut kredisi Yeni Evim kampanyasının şartları açıklandı.

Son dakika haberi: Orta gelir grubuna yönelik başlatılan kampanya kapsamında 0.69 ile 0.99 arası faizle 180 aya kadar vadeli konut kredisi verilecek. Söz konusu kredinin detayları belli oldu. Gelecek hafta başvurusu başlayacak söz konuus kredinin nasıl veirleceği, şartlarının nasıl olacağı da açıklandı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu kredi kampanyasının detaylarına yer verdik.

BAŞVURU ŞARTLARI

Kredi kampanyasına baktığımızda başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıyor olması gerektiği ifade edildi:

Hiç evi olmayacak. 

Kredi sıfır konut alımında kullanılabilecek. Bunun yanı sıra belirli bir oranda tamamlanan ve bankaların kredi vermeye uygun bulduğu evler,

Anlaşmalı inşaat şirketlerinin yapımına başlayacağı konutlar,

Gelir Şartı: 1. bölgede olan evler için azami geliri 80 bin, 2. bölgede gelir şartı en fazla 65 bin, 3 bölgede ise azami gelir en fazla 45 bin TL

Kooperatif üyeleri hisseli tapu sahipliği, bağış yoluyla bağış sahipliği olanlar kapsam dışında.

İLLER HANGİLERİ?

Program kapsamında Türkiye 3 bölgeye ayrıldı. Bu bölgelerden birincisi İstanbul. 2. bölge Ankara , İzmir Bursa, Mersin, Antalya ve Muğla oldu. Bu iller dışında kalan iller ise 3. bölge oldu.

TAKSİTLER NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada 0.69 faizli 15 yıl vadeli verilecek konut kredisi ile ilgili, “Bugün bir vatandaşımız yüzde 1,2 ile 1 milyon TL’lik kredi kullanıldığında 13 bin 587 TL aylık taksitle konut sahibi olabilir" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yeni sistemde ise vatandaşımız, ilk 3 yılda yüzde 0,69 ile ilk yıl aylık 4 bin 410 TL’lik taksit ödeyecek. Yani yıllık 52 bin 922 TL’lik ödeme yapacak. Hanehalkının aylık gelirini 15 bin TL olarak varsayarsak, bu miktarda geliri olan hanehalkı yüzde 30’luk ödeme payıyla konut sahibi olacak.

İkinci yıl ise hanehalkı 5 bin 400 TL taksit ödüyor. Üçüncü yıl taksitler 6 bin 480 TL oluyor. İlk 3 yılda tüm yükü biz almış oluyoruz, vatandaş buraya kira ödüyor gibi sisteme girmiş oluyor.”

Dördüncü yıl ise taksitler 10 bin 315 liraya çıkacak. Bakan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her geçen yıl 10 bin 315 TL sabit kalmak kaydıyla son 8 yılda 12 bin 697 TL’ye çıkarılarak tüm ödeme miktarı 1 milyon 909 bin 570 TL’ye gelmiş oluyor” dedi.

2 milyon TL kredi çekecek kişi aylık yaklaşık olarak 20 bin lira, 5 milyon lira kredi çeken bir kişi ise ayda ortalam 50 bin lira seviyesinde taksit ödemesi yapacak.

Kadın erkek konutlarına başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Orta GELİR için yapılmış. Yani maaşı 60 -70-80 bin TL olanlar için yapılmış. En ucuz daire bile 5 milyondan başlıyor ve 1+1. Fakir için sadece TOKİ var. Biz ne bekledik, karşımıza ne çıktı. Dağ ne doğurdu , bence fare.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
3 bölge için hane geliri 45 milyar olması şartmı mesela ben 15 milyar maaş alıyorum nasıl olucak
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Başvurular başladımi
Ziyaretçi 14 Ay Önce
başvurular başladı mı