Geçtiğimiz yıl Sözcü Gazetesinde yazmaya başlayan İsmail Saymaz Sözcü'den ayrıldığını duyurdu. İsmail Saymaz Kimdir, nerelidir? İşte tüm detaylar haberimizde...


Gazeteci İsmail Saymaz, 1 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Sözcü'den ayrıldığını duyurdu. Sözcü'de yazdığı son yazısında çalışanları ve okurlarına teşekkür eden Saymaz, "Mesleğe kardeş bir mecrada devam edeceğim" dedi.


Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'den ayrıldığını açıkladı. "Sözcü'ye veda" başlıklı bir köşe yazısı yazan Saymaz, gazete çalışanlarına ve okurlarına teşekkür etti.


Yazısında, "Sözcü'de yaklaşık bir yıl önce başladığım köşe yazarlığı maceram bugün son buluyor" diyen Saymaz, "Mesleğime kardeş bir mecrada devam edeceğim" dedi. Köşesinin inançları, kimlikleri, dilleri ve tercihlerinden ötürü ayrımcılığa uğrayanların kürsüsü olduğunu söyleyen Saymaz, 1 yıllık süreçte gazetenin yazılarına müdahalede bulunmadığını belirtti.


Köşe yazısını sosyal medya hesabı Twitter'dan da paylaşan Saymaz, "Bir yıldır köşe yazarı olarak çalıştığım Sözcü gazetesine bugün veda ediyorum. Sözcü çalışanlarına ve okurlarına selam olsun" ifadelerini kullandı. Saymaz, çalışacağı yeni kurumun adını ise açıklamadı.




İsmail Saymaz Kimdir?

11 Temmuz 1980 yılında Rize'de doğan gazeteci ve yazar İsmail Saymaz, aslen Erzurumludur.


İlkokul ve lise öğrenimini Rize'de tamamlayan İsmail Saymaz, lise yıllarında Ülkücü bir düşünce yapısına sahip olmuş, ardından da edebiyat öğretmeninin önerdiği kitapların etkisiyle sol kesime yönelmiştir.


Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Saymaz, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


1995 yılında 15 yaşındayken yerel radyolarda edebiyat programları yapmaya başlayan İsmail Saymaz, daha sonra yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katıldı.


Gazetecilik hayatına ilk olarak doğduğu şehir olan Rize'de başlayan İsmail Saymaz daha sonra, bulunduğu İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalıştı.


2002 yılında Radikal gazetesinde görev yapmaya başladı. İnsan hakkı ihlalleri ve düşünce özgürlüğü üzerine çeşitli haberler yaptı ve bu konularda kitaplar yayınladı.


Erzincan Davası başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın davada yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılandı.


Gezi Parkı Protestoları 'nın yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaştı.


Hürriyet gazetesinde muhabirlik yaptığı dönemde 24 Ekim 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin iletişim uygulaması olan "ByLock"'un patentini elinde bulunduran David Keynes ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajı sonrasında gazeteye soruşturma açıldı ve İsmail Saymaz'ın ifadesi alındı. Ayrıca bu röportajı FETÖ/PDY soruşturmalarında "delil" sayıldı. Nisan 2017'de ise bu röportajı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldü.


İsmail Saymaz, gazetecilik mesleği dışında çeşitli haber kanallarındaki tartışma programlarına da katılmaktadır.