Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki Kırıkkale'de uygun fiyata konut satışı yapacak: Başvuru ne zaman, şartları nedir 2024

TOKİ Başvuru 1 Mayıs 2024 0
Toki Kırıkkale'de uygun fiyata konut satışı yapacak: Başvuru ne zaman, şartları nedir 2024

Kırıkkale'de Toki konutu satışı yapılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Kırıkkale'de iki bölgede yapılan Toki konutlarının uygun fiyata vatandaşlara satılacağına yer verildi. Konut duyurularına baktığımızda iki proje ile toplamda 465 konut satışı yapılacağı bildirildi. Peki başvuru şartları nedir?

Konut almanın zorlaştığı şu günlerde banka faizleri fırlarken vatandaşların tek umudu TOKİ'den gelecek konut kampanyalarına kalmış durumda. TOKİ, yüzde 10 veya yüzde 25 civarında peşinat aldıktan sonra uygun taksitlerle konutları vatandaşlara sunacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TOKİ konutlarına başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

• T.C. vatandaşı olması,

• Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

• Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

• Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

• Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşına girmiş olmak.

BAŞVURU NE ZAMAN? EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Toki daha önce yaptığı açıklamada uygun fiyatlı konut satışlarının gelirin yüzde 30-40'ı kadar olacağı bildirildi. Taksitlerin bu düzeyde olacağı bildirilirken ortalama 6-7 bin lira civarında taksit ödemesi yapılması bekleniyor. Sizce taksit miktarı yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Başvuruların ise yılın ikinci yarısında başlaması bekleniyor. TOKİ konut başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;