Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Öğretmen atama müjdesi yine ertelendi

Son dakika: Öğretmen atama müjdesi yine ertelendi

Son dakika haberi: Öğretmen atamaları yine ertelendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında;

"Atamalar ne zaman?"

"Atama miktarı nedir?"

"Hangi branşlara?"

sorularına şu şekilde cevap verdi:

"Ben bir kere Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir abisi olarak öğretmenlikle ilgili beklentilerimi en yakın takip eden kişiyim. Bunu sürekli konuştuk. Değerlendirdik. Fakat biz ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunu tespit ederiz MEB olarak.

İçinde olduğumuz ekonomik durumu Maliye ile değerlendiririz. Atamalar böyle olur. Konuşulur ve değerlendirilir. Sonra sayın Cumhurbaşkanına arz edilir. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Biz bir kere bakanlık bünyesindeki ihtiyacın ne olduğunu ortaya koymak durumundayız. Norm fazlası diye bildiğimiz, değişik sebeplerle okutacağı dersi kalmayan, okulu kapatılmayan, eş ya da sağlık nedeniyle bir yerde görevlendirilen arkadaşlarımızın aktif hale gelmesi lazım. Bu sayıyı da belli sayıya düşürdüğümüzde olacak.

Bu hafta kabine olsaydı, muhtemelen haftaya olacak. Sayın Cumhurbaşkanı açıklayacak.

130 farklı branşa atama yapıyoruz. Her branş eşit derecede önemlidir.

Adil bir şekilde branş dağılımını yapacağız. Zaten şimdi hazır. Karar alınır alınmaz açıklayacağız ve başvuruları alacağız"

YİNE ERTELENDİ

Geçen hafta açıklama yapan Bakan Tekin, kabine toplantısının bu hafta yapılacağını ve atamanın duyurulacağını söyledi. Az önce konuşan Bakan Tekin, kabinenin bu hafta yapılmadığını, haftaya yapılacağını ve atamanın gelecek hafta Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını söyledi. Atamadan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;