Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Altın Alınır Mı? Satılır Mı? Açıkladı! 'Hayra Alamet Değil'

Altın 1 Mayıs 2024 0
İslam Memiş Altın Alınır Mı? Satılır Mı? Açıkladı! 'Hayra Alamet Değil'

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Merkez bankalarının altın stoklarına dikkat çeken Memiş, 'hiç hayra alamet değil' dediği gelişmeyi yazdı.

Fiziki altın talebinin her geçen yıl arttığını söyleyen İslam Memiş, "Özellikle merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoklamaya devam ediyor.

Çin, Hindistan başta olmak üzere ağırlıklı asya ülkeleri alımlarını artırdı. 2024 yılının ilk çeyreğinde 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 3 artış oldu. Merkez bankalarının alımı 1.238,3 ton oldu. Türkiye’de ise tam tersi azaldı" dedi.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Atın resmen uçuşa geçecek, gram  altın 1650 TL olacak - Ekonomi Haberleri

Asya'dan özel yatırımcıların güçlü altın alımlarına dikkat çeken İslam Memiş, "Alımlarını 2016’dan beri en yüksek seviyeye çıkardılar" dedi.

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından 'hiç hayra alamet değil' dediği gelişmeyi yazarak altını olanları ve almayı düşünenleri uyardı...

Altının yatırım aracı olarak talep gördüğünü belirten İslam Memiş, talep arttıkça ons beklentisinin de yükseldiğini söyledi. TV100'deki yazısında "Artık 2 bin dolar seviyesine yerleşen ons altında hedef 3 bin dolar seviyesi!" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

Çin, Hindistan ve çoğu Asya ülkesi de ABD’den altınlarını geri almaya başladı. Güven mi, savaş hazırlığı mı? Sıcak savaş mı, ticaret savaşı mı?
Onu önümüzdeki aylarda hep beraber göreceğiz.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Altının ons ve gram fiyatı değer kaybetti. Gram 300 lira, ons 100 dolar geriledi. İran-İsrail geriliminin azalması, Fed’in faiz indirimini geciktireceği beklentisi düşüşlerde etkili oldu.

Alım zamanı mı? EVET. Satılır mı? HAYIR. Satanın malını merkez bankaları alıyor.

Ülkelerde bir hazırlık var, hiç de hayra alamet değil. Altın diyor ki “Al beni unut”

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;