Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İlk rakam açıklandı

En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İlk rakam açıklandı

En düşük emekli maaşı için rakam açıklandı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde 4 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra emeklilerin zammı için 2 rakam verildi.

ENFLASYON FARKI NE OLDU?

Bugün açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte memurlar için yüzde 13.2'lik enflasyon farkı ve TİS zammı netleşirken emekliler için şimdi yüzde 18.72 oranında zam kesinleşmiş oldu. 2 ay daha açıklanacak. Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası emekliler için zam oranı netleşecek.

Beklentiler yüzde 25 civarında olurken en düşük emekli maaşına yapılacak zam merak ediliyor.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş Milliyet.com.tr'ye açıklamada bulundu ve şu ifadeleri kullandı: “Altıncı ayın sonunda beklenen enflasyon oranının yüzde 25’ler civarında olacağı kanaatindeyiz. Enflasyonun üzerine 5-6 puanlık bir refah payı yapılacağını ve SSK, Bağkur emeklisinin maaşlarına yüzde 30’un üzerinde bir zam yapılacağını değerlendiriyorum.

Enflasyon yüzde 25 oranında gerçekleşirse yüzde 5-6 puanlık bir refah payı artışı SSK ve Bağkur emeklileri için söz konusu olacaktır"

10 BİN LİRA OLAN EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı şu and 10 bin lira. Ancak kök maaşlar 10 bin liranın altında. Kurtuluş konu ile ilgili yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 13 bin lira civarına getirilebileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"En düşük emekli maaşı için tahminim şu: Refah payı ile beraber belirlenecek oranda bir artış yapılacaktır. Yaklaşık olarak en düşük emekli maaşının 13 bin TL civarında belirleneceği kanaatindeyim"

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 14 Gün Önce
Bu kadar uğraşmaya değmez ne kadar büyük bi zam harca harca bitmez kendileri geçinsinlerde görelim dalga geçiyorlar resmenmilletle seçim sonuçlarından bi ders almamış bunlar belliki
Ziyaretçi 15 Gün Önce
13 bin çok az dilenciyem i veriyon
;