Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BNP Paribas'tan Dolar TL tahmini geldi

Döviz 3 Mayıs 2024 0
BNP Paribas'tan Dolar TL tahmini geldi

Fransız bankadan Dolar TL tahmini geldi.

Dolar kuru son aylarda yataya bağladı ve geçen aya göre düşüş gösterdi. Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizleri sabit bırakması sonrası yatay seyrini sürdüren Dolar Tl için yeni değerlendirme geldi.

Amerika'dan bugün gelen tarım dışı istihdam verileri, 240 binlik beklentiye karşılık 175 bin kişi arttı. İşsizlik oranı da yüzde 0.1 arttı ve yüzde 3.9 seviyesine kadar çıktı. Zayıf istihdam rakamları sonrası Fed'in ilk faiz indirimi Eylül ayına ötelenmiş oldu. Bu sene 2 indirim bekleniyor.

Yabancı finans kuruluşları da dolar TL tahminlerini yayınladı. Yayınlanan beklentiye baktığımızda yabancılar TL alımına yönelirken ülke içinde dolar alışları artmaya devam ediyor.

Fransız BNP Paribas tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2024 yılı dolar TL beklentisinin 36 lira olacağına yer verildi. Bu öngörü son aylarda yabancı kuruluşlar tarafından açıklanan en düşük dolar TL tahmini oldu.

BNP Paribas'ın açıklamasında Türkiye'de enflasyonun yılın ikinci yarısından sonra hızlı düşüşe geçtiğini söyleyerek 2 yıllık Türk tahvillerinin getirisinin cazip olduğuna yer verildi. Ülkemizin 2 yıllık tahvil faizi, haftalık kapanışını yüzde 44.75 seviyesine yakın düzeyde gerçekleştiriyor.

DOLAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 dolar kuru şu sıralar 32 lira 34 kuruş seviyesinden işlem görüyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 döviz piyasası hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;