Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın, borsa ve Bitcoin yatırımcılarını ilgilendiren son dakika: Fed ne zaman faiz indirimine başlar?

Kripto Paralar 3 Mayıs 2024 0
Altın, borsa ve Bitcoin yatırımcılarını ilgilendiren son dakika: Fed ne zaman faiz indirimine başlar?

Altın, borsa ve Bitcoin yatırımcılarını ilgilendiren son dakika: Fed ne zaman faiz indirecek?

Tüm piyasaların büyük bir merakla beklediği Fed faiz indirimi için henüz somut bir açıklama gelmedi. 1 Mayıs'ta yapılan toplantıda faizler sabit bırakılırken Powell, sıkılaşmaya devam açıklaması yaptı. Bu açıklamalar sonrası S&P Global Ratings bir değerlendirme yaptı ve son eknomik veriler, diğer gelişmeler ile birlikte Fed'in ne zaman faiz indireceğini yorumladı.

Powell'in açıklamaları ve piyasalara göre Fed'in para politikasını gevşetmesi için gereken ortamın sonbahardan önce oluşmayacağı düşünülüyor. Artık Fed'in faiz indirimi döngüsüne aralık ayında başlayabileceğinin beklendiği açıklamada, son haftalarda açıklanan verilerin Amerika ekonomisinin ilk çeyrekte güçlü bir ivmeye sahip olduğunu, aynı zamanda geçen sene yaşanan dezenflasyon ivmesinin ise kaybolduğunu gösteriyor.

S&P Global Ratings tarafından konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, sadece bir değil birkaç iyi veri görmeden faiz indiriminin olmayacağına yer verildi ve "Artık Fed'in, aylık çekirdek enflasyonun yavaşladığını gösteren art arda birkaç veri görmedikçe faiz indirimine gitmeyeceğine inanıyoruz" denildi.

RİSK ARTTI

S&P açıklamasının devamında ise bu sene faiz indirimine gidilmemesi riskinin de arttığını belirterek son enflasyon verilerindeki yukarı yönlü sürprizlere rağmen geçen sene başlayan dezenflasyon eğiliminin bozulmadan devam ettiğinin düşünüldüğünü söyledi.

İNDİRİM YOK, PEKİ FAİZ ARTIRIMI OLUR MU?

Söz konusu açıklamada, "Ayrıca Fed'in yeniden faiz artırımına başlama ihtiyacı hissedeceğini de düşünmüyoruz" denildi.

FAİZ KARARI ALTIN, BORSA VE BİTCOİN'İ NASIL ETKİLER?

Faizlerin yüksek olması, paranın büyük çoğunluğunun mevduat ve tahvile gitmesine neden oluyor. Yüksek faiz ve enflasyon ortamında riskten kaçarak risksiz yatırım araçlarına yönelen vatandaşlar, faiz indirimlerinin başlaması ile daha yüksek getiri potansiyeli olan altın, borsa ve kripto paralara yönelir. Bu da fiyatları artırır.

Nisan ayında açıklanan enflasyon verileri öncesi Fed'in Temmuz'da faiz indirimine gidebileceği konuşulurken, enflasyonun beklenti üzeri gelmesi sonrası faiz indirimi beklentileri de ötelenmiş oldu.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 yatırım araçları, emtia, borsa, kripto paralar hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;