Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den yeni kanun teklifi: 23 Maddelik teklifle fahiş fiyata büyük cezalar geliyor

İş Dünyası 3 Mayıs 2024 1
AK Parti'den yeni kanun teklifi: 23 Maddelik teklifle fahiş fiyata büyük cezalar geliyor

AK Parti'den son dakika haberi: Yeni kanun teklifi geldi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı son dakika açıklamasında yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını söyledi.

AK Parti Grubu'nda Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve Denizli Milletvekili Şahin Tin ile birlikte bir açıklama yapan Güler, burada yeni kanun teklifine ilişkin bilgiler verdi. 23 Maddeden oluşan yeni kanun tekliflerini, meclise sunan Güler, fahiş fiyata büyük cezaların geleceğini söyledi.

Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında TBMM'ye açıklamada bulunan Güler, kanun teklifinin detaylarını şu şekilde aktardı:

"Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk ekonomimizin dengesini bozmakta ve vatandaşın aleyhine dengesizlikler ortaya çıkarabilmektedir. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemleri için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Teklifimizde altı güne kadar iş yerinin kapatılmasına dair düzenleme yer alıyor. Fahiş fiyatta ceza tutarını 100 binden 1 milyona, stokçuluk için öngörülen ceza tutarını ise her bir aykırılık için 1 milyon TL'den 12 milyon TL'ye kadar arttırıyoruz. Ayrıca bakanlığa bir takvim yılı içerisinde üç defa stokçuluk yönünden tespiti yapılan ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerine altı güne kadar kapatma cezası uygulamasını getiriyoruz. Aldatıcı reklamların internet üzerinden yayınlanması halinde tüketiciyi korumak için Reklam Kurulu'nun hızlı bir şekilde erişimin engellenmesi kararı verebilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçiriyoruz"

Kanun teklifi bugün sunuldu ve önümüzdeki hafta mecliste komisyonda ele alınacak.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 14 Gün Önce
ne kadar ceza okardar milletin cebinden çıkar zincir marketler de vicdan merhamet Allah korkusu diye bir şey yok bandrollü satışlar başlasın serbest piyasa kalksın olan gariban vatandaşa oluyor devlet bandrollü satış getirsin senede bir sefer makul zam olsun asgari ücret elli binde olsa Gine vatandaşa birşey kalmıyor her gün etiketler değişirmi her gün gidiyorsun etiketler değişmiş buna devlet dur desin artık millet çok zor durumda kiralar almış başını gidiyor aldığı aldığı asgari ücreti kiraya faturalara veriyor millet ne yiyip içecek okuyan çocukları var lütfen bir dur desinler artık devlet millet bıkmış durumda.
;