Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

8 ay yattı, en az 10 yıl daha yatacak: Sigara parasına arkadaşına verdiği İBAN'ı sonu oldu

Finans Magazin 3 Mayıs 2024 0
8 ay yattı, en az 10 yıl daha yatacak: Sigara parasına arkadaşına verdiği İBAN'ı sonu oldu

Arkadaşına İBAN'ını verdi: 10 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

İnternet üzerindne yapılan sahtekarlıklar, kara para aklama yöntemleri, bahis siteleri her geçen gün artarken İBAN'ını arkadaşına veren kişinin başı yandı.

Gelen son dakika bilgilerine göre banka hesaplarını kiralayanlar art arda hapis cezası alırken bir olay da Konya'da meydana geldi.

Konya'dan gelen son dakika haberinde çay ocağında çalışan 45 yaşındaki Mustafa Ergin adlı kişi, sürekli olarak yanına gelen arkadaşına inandı. Arkadaşı, çay ocağında çalışan kişiye benim hesabımda bloke var senin hesabını biraz kullanabilir miyim dedi.

Arkadaşı, belirli süreliğine hesabını bu kişiye verdi ve 6 defa onun hesabına kara para aktarımı yapıldığı ortaya çıktı.

Hesaptan para çeken kişi, bunu arkadaşına verdi ve o da bunun karşılığında arkadaşına sigara parası verdi.

Mustafa Ergin'in hesabından yapılan 6 defalık kara para aklama daha sonra ortaya çıktı ve bu kişi hakkında başlatılan inceleme kapsamında mahkemeye çıktı. Tutuklanan ve 8 ay cezaevinde kalan bu kişinin mahkemesi devam ediyor. 6 suç dosyası olan Ergin hakkında 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

"EN AZ 10 YIL CEZAEVİNDE YATACAĞIM"

En az 10 sene cezaevinde yatacağını söyleyen Ergin,  "Ben bedel karşılığı almadım. Hesabıma para geldi emanetini verdim. ATM'ye gittiğim için de bana bir sigara parası verdi. Başka türlü verdiği bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;