Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Emekli Promosyonlarına Zam Yapacak Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Emekli Promosyonlarına Zam Yapacak Mı?

Kamu Bankaları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank emekli promosyonlarına zam yapacak mı?

Bankalar 7 Ağu 2022 23:05 1
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Emekli Promosyonlarına Zam Yapacak Mı?

Kamu Bankaları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank emekli promosyonlarına zam yapacak mı?

Özel bankaların Temmuz ayının ardından promosyon yarışına girmesi ile birlikte kamu bankalarının düşük promosyon tutarları banka müşterilerinin dikkatini çekti. Promosyon ödemelerinin başlamasıyla birlikte kamu bankalarından maaşlarını alan vatandaşlar promosyon ödemelerinde bir artış olup olmayacağını yakından takip ediyor. 

7,500 liraya kadar promosyon ödemesi yapan özel bankaların ardından Kamu bankalarından da bir jest gelmesi bekleniyor. Fakat bu konuda kamu bankalarından bir açıklama gelmedi.

Kamu bankalarından emekli aylıklarını alan vatandaşların tepkisi kaldığı yerden devam ederken halen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'da promosyon tutarları eski fiyatlardan devam ediyor. Vatandaşların tepkisini çeken bu hareketler sonrasında ise ekonomistler açıklama geliyor. Ekonomistler yaptığı açıklama ile birlikte üç kamu bankasının emekli promosyonlarında ki artışı neden halen yansıtmadıklarını sorguluyorlar. 

Kamu bankalarında rakamlar halen dört haneli rakamlara ulaşmazken eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

KAMU BANKALARI NEDEN YARIŞA GİRMİYORLAR

Özel bankalar arasında başlayan promosyon yarışlarına Kamu bankaları halen dahil olmadı. Şenol Babuşcu'nun attığı tweet ise gündeme damga vurdu. İşte o açıklamalar..

Ziraat, Vakıfbank, Halkbank emekli promosyonlarında tartışmalara yol açtı: neden yarışa girmiyorlar?

"Özel bankalararası emekli maaşı promosyonu yarışı hızlandı... Haziran ayında 3000 TL'ye yükselen promosyon tutarı, Temmuz'da 5.000 TL'ye çıktı. Geçtiğimiz hafta ise bazı büyük özel bankalar 7.500 TL'ye yükseltti. Kamu bankaları bu yarışa neden girmiyor?"



3 KAMU BANKASININ GÜNCEL PROMOSYON TUTARLARI

Halkbank; "1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacaktır."

Ziraat Bankası; " 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL, 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL,2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL tutarında olmak üzere promosyon ödemesi yapılmaktadır."

Vakıfbank; "1.500.-TL’ye (1.500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 500 TL,1.500 - 2.500.-TL (2.500.-TL hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 625 TL,2.500 TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 750 TL ödeme yapılacaktır"

Siz ne düşünüyosunuz? Yorumlar kısmından yazın.

ZAM KARARI

Zam kararı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende emekli maaşımı başka bankaya taşımayı düşünüyorum