Yerli ve yabancı VAR hakemleri maç başına ne kadar kazanıyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yerli ve yabancı VAR hakemleri maç başına ne kadar kazanıyor?

Yabancı VAR hakemleri ne kadar kazanıyor? Yerli hakem ile yabancı hakem arasındaki fark ne kadar? Detaylar belli oldu.

Spor 15 Nisan 2024 0
Yerli ve yabancı VAR hakemleri maç başına ne kadar kazanıyor?

Yabancı Var hakemlerinin ne kadar para kazandığı belli oldu.

Yabancı VAR hakemleri Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Önceki gün oynana Fatih KAragümrük Fenerbahçe karşılaşmasında görev alan VAR hakemine 2 yerde iş düştü.

Yabancı VAR hakemi kararı sonrası en merak edilen konu, bu hakemlere ne kadar para ödeneceği konusu oldu. Peki VAR hakemleri maç başına ne kadar para kazanıyor? Yabancı hakem ile yerli hakem arasındaki maaş farkı ne kadar? İşte gelen son dakika açıklaması.

178 BİN TL ÖDENİYOR İDDİASI

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarda, Türk hakemlerine VAR içişn 15 bin lira ödenirken yabancı VAR hakemlerine 178 bin liradan fazla para ödendiği yönündeydi.

GERÇEKTE NE KADAR ALIYORLAR?

Spor Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu yaptığı son dakika açıklamasında piyasada dolaşan iddiaların doğru olmadığını söyledi ve yabancı VAR hakemlerinin maç başına ne kadar para aldığını açıkladı.

Sabuncuoğlu yaptığı açıklamada, "Yabancı VAR hakemleri maç başına 1400 Euro kazanıyor. Piyasada dolaşan fahiş rakamlar doğru değil" dedi.

Güncel döviz kuru ile 1400 Euro = 48 bin 328 TL yapıyor.

TÜRK HAKEMLER NE KADAR KAZANIYOR?

Türk Hakemler ise yabancılardan daha az kazanıyor. Maçta VAR'ta görev yapan Türk hakemler, maç başına 15 bin lira kazanıyor. Yağız Sabuncuoğlu yaptığı açıklamada, "Türk VAR hakemleri ise maç başına 15.000 Lira kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç