Ünlü Ekonomist Yıl Sonu Altın Tahminini Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Yıl Sonu Altın Tahminini Açıkladı!

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ünlü ekonomist Muhammet Bayram da yıl sonu altın tahminini açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 13 Nisan 2024 1
Ünlü Ekonomist Yıl Sonu Altın Tahminini Açıkladı!

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken, fiyatları en çok altını olanlar yakından takip ediyor. Piyasalardan aktarılan son habere göre gram altın 2.438TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altının 3.987 TL’den alıcı bulması yatırımcıları sevindirirken, altının yıl sonuna ilişkin akıbetinin ne olacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

ALTINDA REKORLAR PEŞ PEŞE KIRILIYOR

Altında rekorların peş peşe kırılması, altını olanları sevindirirken, altın alacakları da bir yandan üzülüyor. Yapılan hesaplamalara göre ons altın fiyatı yüzde 12,9 oranında yükseldi. Gram altın 435 TL birden değer kazanırken, uzmanların değerlendirmeleri daha önemli bir hal aldı.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Atın resmen uçuşa geçecek, gram  altın 1650 TL olacak - Ekonomi Haberleri

Konuya ilişkin Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı değerlendirmesinde altının yıl sonu tahmininin 3 bin dolar seviyesinde olabileceğini ifade ederek, “Altına teveccüh ilerleyen zamanlarda olacak. Sene sonun tahminleri ise ons başına 3 bin dolarlar seviyesinde olacak." dedi.

“UMARIM BU ŞEKİLDE OLMAZ”

Uzman ismin altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmesi şu şekilde oldu:

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. ABD'den gelen olumlu  verilerin ardından ons altın uzun süredir görmediği seviyelere geriledi.  Ons altın 1893 dolara kadar düşüş gösterdi.

“Altın, dolar bazında ons başına 2300 seviyesinde. Burada İsrail-Filistin savaşı, Rusya-Ukrayna krizi, küresel çapta Kızıldeniz'deki enflasyonist ortam ve son olarak İran-İsrail arasındaki savaşta eklenecek gibi duruyor. Umarım bu şekilde olmaz.

“3 BİN DOLAR SEVİYESİNDE OLACAK”

Bunun olması ile beraber brent petrol fiyatlarında küresel çapta artış meydana gelecektir. Altın bu ortamda güvenli bir limandır. Savaş ortamlarında ciddi bir artışa sahne olur. Özellikle FED olmak üzere faiz indirimlerine başlanacak söylemleri altının artmasına neden oluyor. Çin Merkez Bankası yüklü miktarda altın alımı yaptı. Altına teveccüh ilerleyen zamanlarda olacak. Sene sonun tahminleri ise ons başına 3 bin dolarla seviyesinde olacak”

13 Nisan altın fiyatlarına göre gram altın 2.438,65 TL’den satılırken, çeyrek altın 3.987,20 TL’den alıcı buluyor.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 18 Gün Önce
Bugün 14 nisan Ankara da çeyrek altin kuyumcuda satış bedeli 4390 küsür