Ünlü Ekonomist Kulis Bilgisini Açıkladı: Asgari Ücrete Ara Zam Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Kulis Bilgisini Açıkladı: Asgari Ücrete Ara Zam Geliyor!

Şu an milyonlarca asgari ücretlinin aklında olan tek bir soru var: Temmuz ayında maaşlara ara zam yapılacak mı? Ünlü ekonomist Murat Özsoy aldığı kulis bilgisini paylaştı! İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 28 Şubat 2024 1
Ünlü Ekonomist Kulis Bilgisini Açıkladı: Asgari Ücrete Ara Zam Geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl ortasında asgari ücrette yeni bir artış olmayacağını ve son zammın 2024 yıl sonuna kadar geçerli olacağını duyurmuştu. Ancak gelen kulis bilgilerine göre; asgari ücrete Temmuz ayında yeninden bir zam yapılabileceği yönünde.

2023 yılında uygulanan asgari ücret tutarı 11.402,32 TL olarak belirlenmişti. 2023 Aralık ayı itibari ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmış ve 2024 zam oranı %49 olarak belirlenmişti. Bu kararın ardından milyonlarca işçinin asgari ücreti net 17.002,12 TL, brüt ücreti ise 20.002,50 olarak güncellenmişti.

Asgari ücrette son viraja girildi! İşte masadaki zam oranları | Ekonomi  Haberleri

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan ise ikinci zam açıklaması gelmiş ve bu yıl asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtmişti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Tüm bu gelişmelerin ardından milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren açıklama ünlü ekonomistten geldi. Ekonomist Murat Özsoy, enflasyon karşısında zamların yeterli olmadığını vurgulayarak kulis bilgisini milyonlarla paylaştı.

Sözcü TV'ye konuşan ekonomist Murat Özsoy yapılan zamların enflasyonun altında kaldığını belirterek vatandaşın ekonomik olarak zorluk yaşadığını söyledi. Tek bir zam asla yeterli değil diyen ünlü ekonomist, mayıs ayında enflasyon zirve yapacak diyerek kesinlikle bir zamma daha ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Asgari ücret bu hafta belli olacak (Üçüncü toplantı ne zaman yapılacak?) -  Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

Murat Özsoy aldığı kulis bilgilerine göre haziran ayında asgari ücret için yeni bir düzenleme geleceğini belirtti. Bu sene temmuz ayında zam gelmeyeceği açıklansa da enflasyona göre temmuz ayında yeni bir asgari ücret düzenlemesi yapılma ihtimali olduğunu belirtti. Aynı zamanda kamuoyunda zamların yeniden gündeme geleceğine ekledi

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Emekliye para yok askeribucrete ara zam Allshtan revami bu ya el vicdan yaziklar olsun hakkimiz haram olsun Rabbim 2 cihqnda ellerim yqkalarinda olsun 😠😠😠😠