Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı: İşte YKS Tercih Sonuçları Açıklama Tarihi (Ne Zaman Açıklanır 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı: İşte YKS Tercih Sonuçları Açıklama Tarihi (Ne Zaman Açıklanır 2022)

2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır? Üniversite kayıtları ne zaman?

Eğitim 5 Ağu 2022 19:22 0
Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı: İşte YKS Tercih Sonuçları Açıklama Tarihi (Ne Zaman Açıklanır 2022)

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tarih.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri 5 Ağustos 2022 saat 23.59'da sona eriyor. Tercihlerin sona ermesi ile birlikte öğrencilerin en çok araştırdığı konu, YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, YKS yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtlarının nasıl ne zaman yapılacağı konuları oldu. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sorunun cevabı ve bilgiler.

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLAMA TARİHİ

Öncelikle uzatmadan hemen belirtelim finans7.com olarak YKS tercihlerinin 15 Ağustos günü açıklanmasını bekliyoruz. Peki neden. İşte nedenleri:

ÖSYM'den yapılan açıklamada üniversite kayıtlarının 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacağına yer verildi.

Seçen sene 5-13 Ağustos arası tercihler alınmış ve sonuçları 31 Ağustos günü açıklanmış, üniversite kayıtları ise 4 Eylül'de başlamıştı. 

Tarihlere göre bir hesaplama yapıldığında 22 Ağustos Pazartesi günü üniversite kayıtları başlayacağına göre YKS tercih sonuçlarının da 15 Ağustos tarihinde, en geç 16 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak, üniversite kayıtlarını kaçırmamak için uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN? E DEVLET VE ŞAHSEN KAYITLAR

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları e devlet üzerinden 22 Ağustos tarihinden itibaren başlayacak ve 24 Ağustos'ta sona erecek. Şahsen kayıtlar ise 22 ile 26 Ağustos tarihleri arasında olacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır" denildi.

YKS EK TERCİHLERİ

Üniversite kayıtlarının Ağustos ayının sonunda yapılmasının ardından boş kalan yerlere ek tercihlerin Eylül ayının ikinci haftasında yapılması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç