Tüm dünyanın takip ettiği çalışma: Artık istediğinizi yiyerek kilo verebileceksiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm dünyanın takip ettiği çalışma: Artık istediğinizi yiyerek kilo verebileceksiniz

Amerika'da yapılan bir inceleme tüm dünyayı heyecanlandırdı. Artık istediğinizi yiyerek kilo verebileceksiniz.

Sağlık 31 Ocak 2024 08:18 0
Tüm dünyanın takip ettiği çalışma: Artık istediğinizi yiyerek kilo verebileceksiniz

Tüm dünyanın izlediği çalışma: Bir gen değişikliği ile artık her şeyi yiyerek aynı kiloda durabileceksiniz.

Amerika'da California San Diego Üniversitesi'nden uzmanlar fareler üzerinde bir deney yaptı ve yağ hücrelerinin enerji yakma yeteneğini kaybetmesinden tek bir genin sorumlu olduğunu tespit etti.

Kemirgenler yüksek yağlı bir diyetle beslendiklerinde hücrelerin parçalandığını ve yağ yakmada daha az etkili hale geldiği tespit edildi..

Bu gen, yüksek ihtimalle obezitenin neden insanların metobolizmasının yavaşlamasına neden olduğunu bize gösteriyor.

Yapılan araştırma, tüm bu sürecin tek bir gen tarafından kontrol edildiğini ortaya çıkardı.

Bu gen, gen düzenleme you ile vücuttan alındığında aynı yüksek yağlı diyeti yerken bile hayvanların aşırı kilo almasının durduğu görüldü.

UC San Diego'da tıp profesörü Dr. Alan Saltiel konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Saltiel yaptığı açıklamada, "Aşırı yemekten kaynaklanan aşırı kalori yükü kilo alımına neden olabilir ve aynı zamanda enerji yakımını azaltan, obeziteyi daha da kötüleştiren bir metabolik süreci tetikler" ifadelerini kullandı.

Doktorun yaptığı açıklamaya göre bu gen, sağlıklı kilodan obeziteye geçişin kritik bir parçası.

İnsanlar yaktığından daha fazla yediğinde yağ hücrelerinin enerji yakma yeteneği başarısız olmaya başlar. Bu da obez insanların kilo vermesini zorlaştırıyor. Ancak yağ hücrelerinin nasıl bozulmaya başladığı obezitenin en büyük gizemlerinden bir iolarak yıllardır araştırılıyordu.

Yapılan araştırmalara baktığımızda yağ oranı yüksek bir diyetin, farelerin yağ yakımına yardımcı olan güç merkezi olan mitokondri üzerindeki etkisini ölçtü.

Yemeği yedikten sonra farelerin mitokondrilerin daha küçük daha az yağ yakan etkisiz mitokondrilere bölündü. Bu işlem, "RaIA adı" verilen ve birçok işlevi olan tek bir gen tarafından yapılıyor.

Dr. Saltiel konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Keşfettiğimiz temel biyoloji ile gerçek klinik sonuçlar arasındaki doğrudan karşılaştırma, bulguların insanlarla olan ilgisinin altını çiziyor ve yeni tedavilerle obezitenin  önlenmesine yardımcı olabileceğimizi öne sürüyor" ifadelerini kullandı

İnsan üzerinde deneylerin de kısa sürede başlayacağı bildirilirken insan üzerinde yapılan deneylerin de başarılı olması durumunda obezitenin sona ermesi, vatandaşların artık istediğini yiyerek kilo almaması sağlanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç