TOKİ'den Ankara'da ucuza konut müjdesi: Başvuru ne zaman, şartları nedir 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'den Ankara'da ucuza konut müjdesi: Başvuru ne zaman, şartları nedir 2024

TOKİ Ankara'da konut müjdesi verdi. Verilen konut müjdesi ve başvuruya ilişkin detaylar finans7'nin yazısında. İşte detaylar.

TOKİ Başvuru 9 Şubat 2024 2
TOKİ'den Ankara'da ucuza konut müjdesi: Başvuru ne zaman, şartları nedir 2024

Son dakika: TOKİ Ankara'da konut satışı yapacak. Süreç başlıyor.

TOKİ ihaleler kısmında yayınlanan son dakika açıklamasında Ankara'da 169 konut yapılacağı ve yapılacak konutların hiç evi olmayanlara satılacağı bildirildi. Peki TOKİ konut başvurusu ne zaman başlayacak? Toki Ankara konut başvuru şartları nedir? Başvuru nasıl yapılacak? Ayda 6-7 bin TL'den başlayan taksitlerle yapılacak konut satışı için başvuru şartları ve bilgileri Finans7.com'da.

Söz konusu konut duyurularına baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görülüyor:

Ankara İli, Etimesgut İlçesi, Bahçekapı Mahallesi Jandarma Genel Komutanlığı Şehit Orgenaral Eşref Bitlis Kışlası 119 Adet Konut (Lojman) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi

Ankara ili Çankaya ilçesi Akpınar Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 28026 Ada 2 Parsel 50 Adet Konut ve 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

Söz konusu duyuru sonrası hemen konut yapımlarına başlanacak ve 2024 yılı içerisinde konutlar için başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuru şartları şu şekilde olacak:

BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olması,

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Konut başvurularının bu sene alınacağı öğrenildi. Biz Finans7 olarak TOKİ başvurularını sürekli olarak takip ediyoruz. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak, TOKİ konut başvurularından haberdar olmak için Finans7.com mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bir türlü şu evlerden alamadım
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Kamu çalışanlarına özel TOKİ projesi açsın bu fiytlatlarda olsun ve en fazla 7 veya 8 yılda borç bitmiş olsun