TOKİ Bingöl'de ucuza konut satışı yapacak: Başvuru ne zaman, şartları nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Bingöl'de ucuza konut satışı yapacak: Başvuru ne zaman, şartları nedir?

TOKİ'den Bingöl'de ucuza konut müjdesi geldi. Söz konusu müjdenin detayları ve Toki başvuru bilgileri yazımızda.

TOKİ Başvuru 9 Şubat 2024 0
TOKİ Bingöl'de ucuza konut satışı yapacak: Başvuru ne zaman, şartları nedir?

TOKİ'den Bingöl'de 800 konut müjdesi.

TOKİ'den Bingöl'de 800 konut müjdesi geldi. TOKİ resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında konut yapımına başlanacağı ve Bingöl'de dar gelirliler için 800 konut satışı olacağına yer verildi. Hiç evi olmayanlara yönelik başlatılacak kampanya kapsamında evlerin 6-7 bin liradan başlayan taksitlerle satılacağı görülüyor. Peki TOKİ başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nedir?

"Bingöl İli, Merkez İlçesi, Kültür Mahallesi 800 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet 5 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında 800 konutun yapılacağına yer verildi.

Konutlara başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- T.C. vatandaşı olması,

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuruların 2024 yılı ortalarından sonra başlayacağı öğrenildi.TOKİ Bingöl konut başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak, konut müjdesini kaçırmamak için Finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç