Tesla hissesi için bomba tahmin: Yüzde 1300 artacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tesla hissesi için bomba tahmin: Yüzde 1300 artacak

Tesla hissesi hakkında son dakika açıklaması geldi ve hissede yüzde 1300 yükseliş beklentisi olduğuna yer verildi.

Borsa 23 Nisan 2024 0
Tesla hissesi için bomba tahmin: Yüzde 1300 artacak

Tesla hissesi hakkında bomba tahmin açıkladı: Dolar bazında yüzde 1300 artacak.

Son dönemlerde mali sorunlar, işçi çıkarmalar ve araç fiyatlarında indirimlerle boğuşan Tesla, 10 ay önce 299 dolar seviyesinde iken hızlı bir geri çekilme ile 142 dolara kadar geriledi ve yüzde 52.5 civarında değer kaybetti.

Forbes tarafından yapılan açıklamada 2024 listesine yer verildi ve bu listeye 205 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak gösterilen Elon Musk'ın Tesla'sı, piyasalarda son dönemlerde kendisinden sıklıkla söz ettiriyor.

Hafta başında 142 dolar seviyesine kadar düşen Tesla, 10 ayda yüzde 52.5 seviyesinde bir düşüş gösterdi.

Son 15 ayın en düşük seviyesine kadar gerileyen hissede analistler, pozitif görüş aktarıyor.

Amerika'nın en büyük borsa yatırım fonu şirketlerinden olan Ark Invest tarafından yapılan açıklamada şirket için hedef fiyata yer verildi.

Kuruluşun Direktörü Tasha Keeney açıklamasında kısa vadeli bazı olumsuzluklar olduğu beklentisini kabul etti ancak uzun vadede hikayenin olduğunu, elektrikli araçların pazarda daha fazla paya sahip olması ve kalıcı hale geleceğini söyledi.

Araç fiyatlarının düşürülmesinin daha rekabetçi bir ortamı ortaya çıkaracağını söyleyen Keeney, “Rakiplerin TESLA’ya yetişmesi zor olacak. Otonom araçlar ve robotaksi gibi projelerle de TESLA için önemli” dedi.

Ark Invest tarafından yapılan açıklamada Tesla hissesinin 2027 yılında 2 bin dolara geleceği bildirildi. Bu sadece dolar bazında yüzde 1300'lük bir artış olacağını gösteriyor.

* Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç