TBMM'de bir ilk: Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'de bir ilk: Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek

Son dakika haberi: TBMM tarihinde bir ilk yaşanacak ve vatandaşlar, meclise kanun teklifi olarak gelmesini istedikleri konuyu direkt olarak meclise sunabilecek.

Haberler 6 Mayıs 2024 10:51 10
TBMM'de bir ilk: Vatandaşlar kanun teklifi verebilecek

TBMM tarihinde bir ilk: Vatandaşların talepleri doğrudan kanun tekliflerini şekillendirecek.

TBMM tarihinde bir ilk yapılacak. Vatandaşlar meclisteki kanun teklifleri için doğrudan teklif verebilecek. Talepler ise yasama uzmanları tarafından değerlendirilecek.

TGRT Haberde yayınlanan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi bir ilke imza atıyor. Meclis tarihinde ilk defa vatandaşların doğrudan katkı sağlayacağı merkez kurmayı planlıyor. AK Parti mecliste doğrudan bir merkez kurulması için Numan Kurtulmuş ile görüşecek. Çiftçi, esnaf, emekliler, üniversiteler... Her kesimden vatandaşlar bu merkeze kanun teklifi olmasını istediği talepleri iletecek. Ya da hazırlanan tkelifler ile ilgili önerilerini sunabilecek.

Burada yasama uzmanları çalışacak ve toplanan talepler belirli başlıklar altında düzenlenecek. Burada toplanan öneriler belirli aralıklarla AK Parti grubuna önerilecek. Önerilerle şekillenecek teklif, ihtiyaçları karşılayacak şekilde düzenlenip meclise gelecek.

VATANDAŞ KANUN TEKLİFİ VEREBİLECEK!

Söz konusu düzenleme basit bir şekilde tanımlanırsa vatandaş meclise kanun teklifi verebilecek. Meclise gelecek düzenlemeler AK Parti'nin masasına gelecek. Siz hangi konu için kanun teklifi sunacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın

NASIL TEKLİF VERİLECEK? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düzenleme önümüzdeki günlerde hayata geçecek ve meclis resmi sayfasında bunun için bir ekran açılacak. Ekran açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
Denetimli İmar barışı artık zorunlu oldu pandemi ve deprem de milyonlar köylere ev yaptı
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Siyasetçilerin en yüksek işçi maaşından fazla maaş almalarının yasaklanmasını istiyorum, Bir siyasetçi 2 yerden maaş alamaz şeklindede olsun. 2000 öncesi emekli maaşı bağlanma orablarının %75 olmasını, Türk parasının alım gücünün korunması için dış borçlanmanın azaltılmasını, ithalatın kısıtlanmasını, üretimin arttırılmasını, haksız zenginlelenlen ve yalan konuşan siyasetçilerin hüküm giymesini istiyorum.
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Akp vekilleri oy çokluğu ile reddederler.
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Söz verilen Ssk-bağkur eştlemesi halen yapılmadı Bağ-Kur hala 9000 gün istiyor
Ziyaretçi 12 Gün Önce
"Kıbrıs Muharip Çocuklarına Kamuda İstihdam Hakkı Verilmesi" kanun teklifi . Çünkü Gazi aileleri içerisinde bizlerin istihdam hakkı yok