Süleyman Soylu: Suriyeliler İçin 61 Bin Ev Yapıldı Hedef 100 Bin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu: Suriyeliler İçin 61 Bin Ev Yapıldı Hedef 100 Bin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı ve Suriye'de tamamlanan evlerin görüntülerini paylaştı.

Emlak 6 Ağu 2022 12:37 3
Süleyman Soylu: Suriyeliler İçin 61 Bin Ev Yapıldı Hedef 100 Bin

İdlip'te Suriyeliler için 61 bin ev yapıldı. Hedef 100 bin ev.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Soylu, göçmenlerin kendi topraklarında yaşayabilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Suriyelilerin gönüllü olarak geri dönmesi için çalışmaların aralıksız şekilde devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, çalışmaların 25 Haziran 2020'de AFAD tarafından başlatıldığını söyledi.

Bundan 2 sene önce  Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan İdlib Briket Ev Projesi'nde sona doğru gelinirkne Bakan Soylu, bölgeden gelen görüntüleri paylaştı. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde oluşturulan güvenli bölgelerde projesi yapılan ve toplamda 259 noktada yapılmaya başlanan evlerde 61 bin 145'inin yapımı tamamlandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıklamayı yaptı ve yıl sonuna kadar Suriyeliler için 100 bin 603 briket evin yapılacağını söyledi. Bakan Soylu açıklamasında,“Suriyeli kardeşlerimizin onurlu, gönüllü, güvenli, geri dönüşü için İdlib'te 62.145 briket ev tamamlandı. Yılsonuna kadar hedef 100.603 briket ev. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AFAD koordinasyonunda STK'ların desteğiyle tamamlanacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

İşte yapımı tamamlanan briket evler:

TÜRKİYE'DE 150 BİN KONUT YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada dar gelirliler için 150 bin konut yapılacağını söylemişti. Söz konusu konutlar için başvurular Eylül ayının başında başlayacak. Başvurular başladığında finans7.com'da o9lacak. Takipte kalın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendi halkına niye yapmıyorsunuz biz kendimizi bildik bileli kerpiç evde yaşıyorduk büyüdük kiralarda sürünüyoruz binlerce yıldır bu topraklarda bi mülteci kadar deyerimiz olmamış meyer bunu anladım savaş oluncada onları savaştırın ozaman fakir fukaranın evlatlarını deyil biz mülteci gibiyiz nede olsa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
👍👍👍👍👍
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz türklere neden yapılmıyor bız vatanımızı bayrağımızı satmadıgimiz için mi ne mutlu türküm diyene