Son dakika: WhatsApp'a gelecek yeni özellik belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: WhatsApp'a gelecek yeni özellik belli oldu

Son dakika haberi: WhatsApp'a gelecek yeni özellik açıklandı. İşte uygulamaya gelecek yeni özellik hakkında detaylı bilgi.

Bilim ve Teknoloji 28 Şubat 2024 0
Son dakika: WhatsApp'a gelecek yeni özellik belli oldu

Son dakika: WhatsApp'a beklenen özellik geliyor.

WhatsApp'tan son dakika haber igeldi. Her geçen gün uygulamayı yenileyen WhatsApp, şimdi yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Yayına alınacak yeni özellik, kullanıcıların ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak geliştiriliyor. Yeni özellik ile sohbet kilitlemek için şifreli mesajlar olarak tanımlandı.

Meta bünyesinde olan ve 1 milyardan fazla kullanıcıya hizmet veren WhatsApp, her geçen gün uygulama içi gizliliğe daha da destek oluyor. Bu kapsamda şirket, geçen aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tanıma ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sundu.

Bu özellik ile birlikte kullanıcının telefonu başkasının eline geçerse önemli mesajlara erişim engellenmiş olacak. Şimdi ise kilidi açma seçenekleri arasına şifre de dahil olacak.

Geçen gün WhatsApp'ın resmi X hesabı üzerinden açıklama yapan Meta, şifreli mesajlar özelliğini kamuoyuna tanıttı.

Bu özellik ile belirledin özel bir şifre ile istediğiniz sohbetleri kilitleyebilmenizi mümkün kılmakta. Kilit için tespit edeceğiniz gizli kod harfler, sayı ve özel karakter, hatta emojilerden bile ulaşabilecek.

Gelen bilgiler göre kilitli sohbetleri listeleyebilmek için arama kutusuna belirlediğinzi kodu yazacaksınız ve mesajlar karşınıza çıkacak.

Bu şekilde eğer telefonunuz başkasının eline geçerse şifrelediğiniz mesajlarınızı göremeyecek.

SOHBET NASIL KİLİTLENİR?

Bir sohbeti kilitlemek isterseniz sohbetin üzerine basılı tutun ve sadece Kilitle seçeneğine dokunun. Bu şekilde sohbeti kilitlemiş olacaksınız.

Şifre, yüz tanıma ya da parmak izi ile ancak mesajlara ulaşabileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç