Son Dakika: Satılık Ev Fiyatlarında Ciddi Düşüş Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Satılık Ev Fiyatlarında Ciddi Düşüş Geliyor

İnternette satılık ev sayısı her geçen gün daha da artarken son hamleler , fiyatları ciddi oranda düşürecek gibi duruyor.

Emlak 7 Ağu 2022 10:29 0
Son Dakika: Satılık Ev Fiyatlarında Ciddi Düşüş Geliyor

Konutta satışlar ciddi oranda arttı.

Son dönemlerde konut piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Özellikle son 150 bin sosyal konut projesinin detaylarının açıklanmasının ardından fiyatlarda bir miktar gerileme olurken satılık konut ilanlarının ciddi oranda artışa geçtiği görüldü. Dar gelirli vatandaşlar konut almak için sosyal konut projesini bekliyor. Bu da konut sektöründe en az 2 aylık bir durulma olacağını gösteriyor. 

DİĞER ETMEN: HAZİNE ARAZİLERİ

Konutta satışların azalması, satılık ev ilanlaır sayısının son günlerde ciddi oranda artmasının bir diğer nedeni ise devletin konutta atacağı yeni adım oldu. Boşta bulunan, tarım yaplmayan hazine arazileri, vatandaşlara verilecek ve bu arazileri alan vatandaşlar, içine ev yapabilecek. Öte yandna yan yana arazisi olanlar bina yapabilecek ya da kat karşılığı bu arazileri müteahhite verebilecek. 

Bu gelişmeler konutta satışları oldukça azalttı ve internet üzerinden yayınlanan konut ilanı sayısında patlamaya neden oldu.

TALEP GELMEYİNCE FİYATLAR DÜŞER

Talebin azalması ile birlikte konut fiyatlarında düşüş beklentisi artmaya başladı. 

550 BİN İLAN VARDI 573 BİN OLDU

Geçen haftalarda internet üzerinden satılıkta olan konut sayısı 550 bin civarı olurken şimdilerde bu ilanların toplam sayısı 573 binlere kadar geldi. 

FİYATLARDA CİDDİ DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Konu ile ilgili bir açıklama yapan sektör temsilcileri, "Özellikle internet ilanlarında 'istediğim fiyatı yazarım' mantığıyla konut sektöründe rakamlar adeta uçtu. Kiralıklarda geçen yıla göre yüzde 120, satılıklarda yüzde 100'ün üzerinde artışlar görüldü. Hükümetin açıkladığı iki proje yıl sonuna kadar devreye alınacak. Fiyatlarda ciddi düşüş bekleniyor. Durum böyle olunca da ev sahipleri yüksekten satış yapmak için ilana çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

150 BİN SOSYAL KONUT NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen haftalarda bir açıklama yaptı ve TOKİ eli ile yapılacak 150 bin sosyal konut için başvuruların Eylül başında başlayacağını , emeklilere, dar gelirlilere , yeni evlenenlere, şehit yakını, gazi ve gazi aykınalrına bu kapsamda ucuza ev satışı yapılacağına yer verildi. Başvurular başlayınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç