Son Dakika: Lise, Ön Lisans ve Lisans KPSS'de Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Lise, Ön Lisans ve Lisans KPSS'de Değişiklik

Son dakika haberi: KPSS'de düzenleme yapılacağı, soru havuzunun değişmesi için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Sınav 6 Ağu 2022 00:00 24
Son Dakika: Lise, Ön Lisans ve Lisans KPSS'de Değişiklik

ÖSYM, KPSS sonra diğer sınavlar için de harekete geçildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, KPSS'de iptale neden olan soru skandalından sonra bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

ÖSYM , geçen yıllarda yaptığı birçok sınavın sorularını daha önce belli bir para karşılığında yayınevlerine satıyordu. Yayınevleri ise bu soruları, kendi kitaplarında yayınlayarak çıkmış sorular başlığı altında öğrencilere sunuyordu. 

SORULAR SİLİNİYORDU ANCAK...

Ancak burada bir durum vardı. ÖSYM , verdiği bu soruları soru havuzundan temizlemek zorunda. KPSS 'nin iptaline neden olan aynı sorunun sadece KPSS'de değil geçen senelerde yapılanm Dikey Geçiş Sınavlarının birinde de olduğu iddiası gündemde. 

İddialara göre bu sınav yapıldıktan sonra sorular yayınevlerine satılmış , ancak satılan bu sorular, ÖSYM'nin soru havuzundan çıkarılmamış ve bu şekilde yeni dönem soruları da hazırlanarak o havuzdan seçilmiş. Benzer şekilde bir ihmalin diğer sınavlar için de olduğu iddiaları üzerine çalışma başlatıldı. 

SORULARIN GÜNCELLENMESİ GÜNDEME ALINDI

Gelen son dakika bilgilerine göre ÖSYM'nin soru havuzunu tamamen temizleyip güvenli soru bankası oluşturması gündemde. İptal edilen KPSS ile ertelenen diğer sınavlar için ÖSYM Başkanlığı çalışmalara başladı. 17 Eylül tarihine ertelenen sınav için yeni bir soru havuzu oluşturulacak. konu ile ilgili açıklama yapan uzman isimler "Sorular yeniden hazırlanmalı ve genel olarak yeni bir soru havuzuna ihtiyaç var. Bu diğer sınavlar için de yapılmalı" değerlendirmesini yaptı. 

KPSS LİSE VE ÖN LİSANS İÇİN DE GÜNDEMDE

KPSS lise ve ön lisans sınavları için de bu şekilde bir yol izlenmesi bekleniyor.  Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

KPS SINAV TAKVİMİ GÜNCELLENDİ

Lisans KPSS tarihleri için TIKLAYIN

Ön lisans KPSS tarihleri için TIKLAYIN

Lise  KPSS tarihleri için TIKLAYIN

SINAV SORULARINDA DEĞİŞİKLİK

Sınav soru havuzunda yapılacak değişiklik ile sorularda da değişiklik olacak. Bu nedenle adayların sınava daha sıkı ve iyi bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. 

KPSS ön lisans başvuruları başladı ve 15 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Lise KPSS başvurusu ise 1 ile 13 Eylül tarihleri arasında alınacak. 

KPSS SÜRECİNDEN , SINAV BAŞVURULARINDAN, SONUÇLARINDAN , KPSS İLE MEMURLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FİNANS7.COM  |ANKARA

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözde muhafazakar özde alakası olmayanlar yüzünden emekler çalınıyor o yüzden akepeye yanlışına oy yok.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sol görüşlü insanlar yüzünden emeğimiz cöpe gidiyor. CHP ye oy yok.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kiralar asgari ücretten fazla bir ülkede yaşıyoruz bu durum asgari ücretliyi üzdü, ev sahipleri beğendi. O konumdayiz. Kiracılara acımasız davranıyorlar. Ev kiraları çok uçuk rakamlar devlet el atsın bu duruma.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ak partiye oy vermeyin umutlarımızı yarınlarımız çaldılar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
siyasi islamcılar kadar pişkin insan görmedim hem yapıp hemde ak pak olup karşı tarafı suçlıyorlar