Son dakika: Halk, Vakıf ve Ziraat Bankası emekli promosyon ödemesi ne zaman yatacak 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Halk, Vakıf ve Ziraat Bankası emekli promosyon ödemesi ne zaman yatacak 2024

Kamu bankalarının emekli promosyon ödemesinin hesaplara yatacağı tarih sonunda belli oldu. İşte ödeme tarihi.

Bankalar 27 Mart 2024 0
Son dakika: Halk, Vakıf ve Ziraat Bankası emekli promosyon ödemesi ne zaman yatacak 2024

Halk, Vakıf ve Ziraat Bankası promosyonu ne zaman hesaplara yatacak?

Kamu bankalarından promosyon almak için başvuru yapan ve promosyon sözleşmesini güncelleyen emekliler, güncellenen rakamların ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı. Peki banka promosyonu ne zaman hesaplara yatacak?

Cumhurbaşkanı geçen hafta bir müjde açıklamış ve kamu bankalarının promosyon ödemelerinde güncellemeye gidileceğini, yapılacak güncelleme ile kamu bankalarının emeklilere 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını duyurmuştu.

Bu açıklamadan sonra Pazartesi günü promosyon başvurusu başladı. Emekliler, sona eren promosyon sözleşmelerini yenilemek, devam eden promosyon sözleşmelerini ise güncellemek için bankalara başvurdu. Başvurular 500 bini geçerken bu emekliler, bayramdan önce promosyon ödemelerinin hesaplara yatıp yatmayacağını merak ediyordu.

Konu ile ilgili bankalardan açıklama geldi ve banka promosyonu ödemesinin ne zamna hesaplara yatırılacağına yer verildi.

KAMU BANKALARI PROMOSYON DUYURUSU

Kamu bankalarının promosyon duyuruları şu şekilde:

Ziraat Bankası Emekli Promosyon Duyurusu ve Detayları:

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize 12.000 TL’ye varan promosyon ödemesi imkanı sunulmaktadır.

3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır. Müşterilerimizin 2022 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvuruları alınabilecek olup, 2024 promosyon ödemesi yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarı sistemsel olarak mahsup edilecektir.

Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Halkbank Emekli Promosyon Duyurusu ve Detayları:

Emekli maaşını 3 yıl boyunca Bankamız aracılığıyla almayı taahhüt eden tüm SGK emeklileri 12.000 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabilmektedir.

28.03.2024 tarihinden itibaren aşağıda yer alan tutarlarda yeni dönem promosyon ödemelerine başlanacaktır.

Maaş Tutarı  Ödenecek Promosyon Tutarı*

10.000 TL - 14.999,99 TL maaş alana---- 8.000 TL

15.000 TL - 19.999,99 TL maaş alana ----- 10.000 TL

20.000 TL ve üzeri maaş alana---- 12.000 TL

Vakıfbank Emekli Promosyon Duyurusu ve Detayları:

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. arasında imzalanan Protokol kapsamında sigortalı ve hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri ile emekli ikramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında gelir/aylık alanlara promosyon ödemesi yapılmaya başlanmıştır.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Kamu bankaları, 25 Mart tarihinde başlayan ve halen devam eden promosyon başvurusunda ödemeler için hazırlığını yaptı. Gelen son dakika bilgilerine göre hem Ziraat Bankası, hem Halkbank hem de Vakıfbank'ın emekli promosyon ödemesini 28 Mart 2024 tarihinden itibaren hesaplara yatıracağı öğrenildi.

Ödemeler, emekli vatandaşların maaşlarını aldığı hesaplara yapılacak ve emekliler yarından itibaren bu paralarını çekerek harcayabilecekler.

BANKAYI DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?

Diyelim ki gelecek ay özel bankalar promosyon duyurusu yayınladı ve promosyonu 20 bin liraya çıkardı. Bu durumda promosyon anlaşmanızı iptal edip promosyonu iade ederek başka bankaya geçiş yapabileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç