SGK Uzmanı Murat Bal Temmuz Ayında Emeklilere Gelecek Zam Oranını Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Uzmanı Murat Bal Temmuz Ayında Emeklilere Gelecek Zam Oranını Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına Temmuz ayında zam geleceğini açıklamıştı. Bunun üzerine SGK uzmanı Murat Bal da emekli maaşlarına gelecek zammı açıkladı! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 30 Mart 2024 0
SGK Uzmanı Murat Bal Temmuz Ayında Emeklilere Gelecek Zam Oranını Açıkladı!

Türkiye’de emekliler için hayat şartları oldukça zor bir hale geldi. Emeklilerin çok büyük bir kısmı asgari ücretin altında kalan maaşları ile geçim mücadelesi veriyorlar. Emekliler kendilerine seçim öncesinde bir imkan sağlanmasını istediler. Bu talep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a defalarca gitse de emeklilerin bekledikleri gibi sonuçlanmadı. Emeklilerin zam talepleri hayalde kalırken çok da umut veren açıklamalar gelmedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ İLE YETİNECEKLER

Emekliler maaşlarına zam beklerken bayram ikramiyelerine yapılan 1.000 TL zam ile yetinmek zorunda kaldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emekli maaşlarına zam yapmanın kolay olmadığını, emekli sayısının çok fazla olduğunu, devletin öyle bir parasının olmadığını söyleyerek emeklilerin taleplerini geri çevirdi. Emeklilerin zam taleplerinin haklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin yaşadıkları sıkıntının farkındayız. Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye kalkındıkça, gelirlerini artırdıkça emeklilerimizin bu gelirlerden alacakları pay da artacak.” dedi.

Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ödemelerinde  son bilgiler - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

EMEKLİLERE TEMMUZ AYI İŞARET EDİLDİ!

Emekli maaşlarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Cevdet Yılmaz yaptıkları açıklamalar ile Temmuz ayını işaret ettiler. Temmuz ayında emeklilerin maaşlarının yeniden değerlendirileceği söylenirken o zaman zam kararı alınacağı belirtildi.

Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında zam yapılacak olması hükümetin bir tasarrufu değil yasal zorunluluktan kaynaklanıyor. Ancak Temmuz ayında emeklilere refah payı artışı yapılırsa o hükümetin tasarrufu olacak. Emeklilere Temmuz 2024 döneminde ne kadar zam yapılacağı şimdiden merak konusu oldu.

En Düşük Emekli Maaşı 13.300 TL! Emekli Maaşları Değişti! Yeni Maaşınızı  Öğrenin

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI

Emekli maaşlarına yönelik hesaplamayı SGK uzmanı Murat Bal yaptı. Enflasyon beklentileri üzerinden zam hesaplaması yapan Murat Bal, “Bugün en düşük emekli maaşının 10.000 TL olduğunu biliyoruz. 6 aylık enflasyon tahmini üzerinden hesaplama yaparsak ilk olarak yüzde 33 rakamı karşımıza çıkıyor. Bu rakamın içerisinde refah payı da var. Böylece en düşük emekli maaşı 10.000 TL’den 13.300 TL’ye yükseliyor. Bir diğer senaryo ise yüzde 43 şeklinde. O zaman da en düşük emekli maaşı 14.300 TL’ye yükseliyor. Temmuz ayında emekli maaş zammı bu iki rakam arasında olacak.” dedi.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç