SGK Uzmanı Açıkladı: Asgari Ücrete %100 Ara Zam Gelecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Uzmanı Açıkladı: Asgari Ücrete %100 Ara Zam Gelecek!

SGK Uzmanı İsmail Sevinç yaptığı açıklamada; asgari ücrete Temmuz ayında ara zammın %100 geleceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 3 Mart 2024 10:12 3
SGK Uzmanı Açıkladı: Asgari Ücrete %100 Ara Zam Gelecek!

Asgari ücret son olarak 2023 yılının sonunda 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücrete 2024 yılı içerisinde başka bir zam yapılmayacağı net olarak ifade edilse de konuya ilişkin değerlendirme yapan SGK Uzmanı bu durumun çok da mümkün olmayacağını dile getiriyor.

Son olarak emekli maaşlarına ve emekli bayram ikramiyelerine gelen zam sonrasında asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği soruları daha sık araştırılmaya başlandı. Asgari ücrete ara zam yok denilmesine rağmen pek çok çalışan asgari ücrete ara zam gelmesini dört gözle beklemeye başladı. Konu ile ilgili SGK Uzmanı İsmail Sevinç asgari ücrete temmuz ayında gelmesi beklenen ara zam için önemli açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA YÜZDE 100 ZAM

Sevinç, yaptığı açıklamasında prim artışlarının devlet ödemeleri için gerekli olduğunun altını çizerek, asgari ücrete temmuz ayında yüzde 100 zam olabileceğini şu şekilde söyledi:

Asgari ücrette yüzde 30 formülü - Dünya Gazetesi

“Şöyle düşünün siz emekli maaşını yüzde 25 artırıyorsunuz ama asgari ücrete hiçbir şey yapmıyorsunuz. Prim toplayamazsınız. Orada da yüzde 25 yapmazsanız bir anda 300-400 milyardan mahrum kalacaksınız. İster misiniz? Zaten zorlanıyorsunuz. Doğal sonucu olarak, gelir fonksiyonunda var”

SADECE 2 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 10’U AŞIYOR

SGK Uzmanı Sevinç, yaptığı açıklamasının devamında sadece 2 aylık enflasyonun yüzde 10’u aştığını ifade ederek, "Sadece iyileştirme değil bir taraftan işleri yürütmek için de gerekiyor. Bence yüzde yüz. 2 aylık enflasyonun yüzde 10'ları aştığı bir ortamda asgari ücretin temmuza götürmesi bile kolay değil” dedi.

Asgari ücrette net rakam: 12 BİN 942 TL ödeme ile cepler dolmaya başlıyor

Emekli artışlarının de devreye gireceğini belirten uzman isim, bir yerden artırıp finanse edilmesi gerektiğini belirterek, asgari ücret prim artışının yapılacağını 2024 yılı için asgari ücretin tek olmayacağını bir kere daha tekrar etti.

Sizce asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmalı mı? Yorumlar kısmından görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 56 Gün Önce
Fırsatçılara Rabbim hesabını sorsun o kişilerden hakkımız haram zehir zıkkım olsun onlara asgari ücret sadece çalışanların haberi olsun yoksa her şeye zam geliyor
Ziyaretçi 57 Gün Önce
yapilmalı en az % 80 olmalı zam oranı
Ziyaretçi 57 Gün Önce
zam geldikçe ,marketlerden tut ,lastikcisine kadar zam geliyor ,yav yeter artik ,eziyet eden eziyet bulsun rabbimden