SEDDK ön lisans ve lisans mezunu memur, sekreter ve hizmetli alımı başladı 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SEDDK ön lisans ve lisans mezunu memur, sekreter ve hizmetli alımı başladı 2024

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve memur, sekreter ve hizmetli kadrolarına personel alımı yapılacağına yer verildi.

SEDDK ön lisans ve lisans mezunu memur, sekreter ve hizmetli alımı başladı 2024

SEDDK ön lisans ve lisans mezunu alımı başladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve memur, sekreter ve hizmetli kadrolarına personel alımı yapılacağına yer verildi. Yayımlanan ilana baktığımızda başvuruların 1 Mart tarihi ile başladığı görülüyor. Bizde bu yazımızda söz konusu personel alım ilanının başvuru detaylarına yer verdik.

GENEL ŞARTLAR

1) Türk Vatandaşı olmak,
2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
3) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4) Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
5) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

ÖZEL ŞARTLAR

ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolar için 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olup giriş sınavına başvuracak adaylarda, tabloda belirtilen şartları taşımak.

Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türleri belirlenmiştir.

“Memur”, “Sekreter” ve “Hizmetli” kadroları için Sözlü sınavına çağrılacak aday sayısı, KPSS puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle yapılacak sıralama sonucunda belirlenecek olup atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı olacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınavına çağrılacaktır.

BAŞVURU

İlana başvurular 1 Mart ile 15 Mart tarihleri arasında (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapılacak.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç