Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Vakalar Arttı, Salgın Var!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Vakalar Arttı, Salgın Var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının artış yaşandığını duyurarak, risk grubundaki insanların gribal enfeksiyonları ciddiye alması gerektiği konusunda uyarı yaptı. İşte detaylar...

Sağlık 22 Ocak 2024 1
Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Vakalar Arttı, Salgın Var!

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemde olunduğunu açıkladı.

Rahatsızlıklarının çoğunun virüs kaynaklı olduğunu, istirahat ve semptomatik tedaviyle iyileşildiğini belirten Bakan Koca, "Fakat bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır" bilgisini verdi.

ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONUNDA ARTIŞ
Bakan Koca'nın paylaşımında, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel'in açıklamaları da yer aldı.

Dr. Aziz Ahmet Surel, hastanede mevsimsel olarak her yıl olduğu gibi üst solunum yolu hastalıkları kaynaklı yoğunluk bulunduğunu, ancak beklenen bir yoğunluk olması dolayısıyla hastane kapasitesinin bunu eritebildiğini kaydetti.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIF OLANLAR CİDDİYE ALMALI
Acil servislerine başvuran hasta sayısında yıllık ortalamaya bakıldığında artış olmadığını belirten Dr. Aziz Ahmet Surel, oransal bakıldığında hasta dağılımında üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında ise artış gözlemlendiğini ifade etti.

Dr. Aziz Ahmet Surel, bu hastalarının çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini, ancak belli bir yaşın üzerinde olan ya da bağışıklık sistemi baskılanmış bazı kişilerde bu enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini aktardı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
İstirahat raporu vermiyorlar nasıl istirahat edilecek