Resmi Gazete'de yayınlandı: Faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Resmi Gazete'de yayınlandı: Faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme evleneceklere faizsiz evlilik kredisi verilecek. İşte karar detayları.

Resmi Gazete'de yayınlandı: Faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Resmi Gazete'de yayınlandı: Faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor.

11 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete'de önemli bir karar yayınlandı. Aile ve Gençlik fonuna dair yönetmeliğin yayınlanması sonrası evlilik rkedisi resmen yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girmesi sonrası evlilik kredisi için başvuru tarihi beklenmeye başlandı.

İLK BAŞVURU ŞARTI AÇIKLANDI, DİĞERLERİ DAHA SONRA

Başvuru ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada ilk şartın eğitim ve program olduğunu söyledi.

“Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz" diyen Bakan Göktaş, tek şartı şu şekilde verdi:

“Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor”

Kalan başvuru şartları ise bu hafta içinde açıklanacak ve başvurular başlayacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararın tam metni için TIKLAYIN

BAŞVURU BAŞLIYOR

Başvurular 15 Şubat 2024 tarihinde başlıyor. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç