Randevu alıp doktora gitmeyenlere yeni yaptırım geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Randevu alıp doktora gitmeyenlere yeni yaptırım geliyor

Randevu alıp hastaneye gitmeyenler için yeni yaptırımlar geliyor. İşte Fahrettin Koca'dan gelen son dakika açıklaması.

Sağlık 10 Mart 2024 0
Randevu alıp doktora gitmeyenlere yeni yaptırım geliyor

Randevu alıp hastaneye gitmeyenlere yeni yaptırımlar geliyor.

Sağlıkta son dönemlerde en çok çekilen sıkıntı randevu bulamama sıkıntısı. Randevu alabilmek için adeta pusuya yatan vatandaşlar, hastaneye randevu zar zor alabiliyor. Bu sorunun en büyük nedeni ise randevu alıp hastaneye gitmeyenler sorunu oluyor.

Boş randevu bulduğu için hemen randevu alan, ancak randevu günü geldiğinde hastaneye gitmeyenler nedeniyle ciddi sorun yaşandığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce kısıtlama geldiğini, randevu alıp gitmeyenlerin aynı bölüme 15 gün randevu alamadığını söyleid. Ancak yapılan son değerlendirmelerde bu kısıtlamanın yeterli olmadığı, başka yeni kısıtlamalar gelmesi gerektiği bildirildi.

Bakan Fahrettin Koca konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kalan hastaların yarısı MHRS, yarısı ise doğrudan randevu almadan geliyor. Randevu verilen hastaların yüzde 82’si randevusuna geliyor, her 100 hastanın 18’i ise randevusuna gelmiyor. 2023’de randevusuna gelmeyen hasta sayısı 23 milyon kişi. Randevu alıyor kapatıyor ama randevusuna gelmiyor. Biz açıkçası böyle bir durumda hastayı çok cezalandırmak istemedik. 15 gün boyunca yeni randevu alamayacağına yönelik bir kıstas getirdik. Ama bu böyle devam ederse, biraz daha bu tedbirleri sıkılaştırmamız gerekecek. MHRS randevu sorunu, randevu aldığı halde randevusuna gelmeyenlerden kaynaklanıyor. Bu duyarsızlık başkalarının randevu hakkını kullanamamasına yol açıyor. Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız"

Bu açıklamaya göre baktığımızda artık randevu alıp gitmeyenlere 15 gün kısıtın yanı sıra başka yaptırımlar da uygulanacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç