Özel sektörde çalışanlara iyi haber: Çalışma saatleri değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel sektörde çalışanlara iyi haber: Çalışma saatleri değişiyor

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı yaptığı açıklamada çalışma saatleri üzerinde çalışmaları olduğunu söyledi.

Özel sektörde çalışanlara iyi haber: Çalışma saatleri değişiyor

Son dakika: Vedat Işıkhan'dan çalışma süreleri ile ilgili açıklama. Özel sektörde mesai saatleri değişiyor.

Özel sektörde çalışma saatlerinin 40'a düşürülmesi son günlerde en dikkat çeken haberlerden biri olmuştu. Hükümete yakın sayfalar yaptıkları açıklamada çalışma saatlerinin kısalacağını söylerken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında çalışma saatleri ile ilgili bir çalışmaları olduğunu, bunların gündemlerinde olduğunu söyledi. Bakan Işıkhan, bu konuda mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair araştırma ve incelemelerin sürdüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık olarak bir taraftan ülkemizin büyümesine ve istihdamının artmasına katkı sağlarken diğer yandan da çalışanlarımızın refahını arttıracak ve güvenliğini koruyacak tedbirleri hassasiyetle uygulamaktayız. Bu bağlamda Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir. Çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetleri bakanlığımızın iş müfettişleri tarafından yerine getirilmektedir"

NE OLACAK?

Hükümete yakın sayfalar, özel sektörde çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürüleceğini, kamuda ise çalışma saatlerinin biraz azaltılması bekleniyor.

Sizce çalışma saatleri kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 51 Gün Önce
Calisma saatleri dusucek diyipte esnek calisma insallah kanunlasmaz yoksa isimiz zor isverenin isine yarar.
Ziyaretçi 53 Gün Önce
Daha insanı ama verimli geçen çalışma saatlerine ihtiyacımız var....
Ziyaretçi 54 Gün Önce
Benim evlatlarım ikiside sağlıkçı 14 saat gece vadiyesi haftada bikere 24 saat çalışıyorlar asgari ücret yol parası yok yemekler desen rezalet cepten yiyorlar ay sonunu zor getiriyorlar evlenin demeye yemin ediyorum korkuyorum nasıl gecinecekler aldıkları para kiralarını karşılamaz bu nedir
Ziyaretçi 54 Gün Önce
Biz zengin bir ülke değiliz. Bizim çok çalışmamız lazım. Ücretler çok düşük. Artırılmalı. Eskiden asgarî ücret vardı ama kimse asgari ücretle calismazdi.
Ziyaretçi 54 Gün Önce
Saati dusurceklerine mola ve yolda gecen sureyi versinler daha iyi