ÖTV'siz Hyundai i20 Sadece 504.000 TL!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖTV'siz Hyundai i20 Sadece 504.000 TL!

Türkiye'de ucuz fiyatı ve kalitesiyle en çok tutulan modellerden biri olan i20'nin ÖTV'siz fiyatı belli oldu! İşte haberin detayları...

Fiyat Listesi 27 Mart 2024 0
ÖTV'siz Hyundai i20 Sadece 504.000 TL!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil satın alınmak istendiğinde ÖTV muafiyeti imkanından çok daha fazla yararlanılmaya başlandı. Devletin özel imkanlarla sağladığı bu hakka sahip olanlar için sıfır kilometre otomobillerin fiyatları oldukça düşüyor. Bu şekilde insanlar çok çok ucuz fiyatlarla sıfır kilometre otomobil sahibi olabiliyorlar. ÖTV muafiyeti hakkı nasıl veriliyor?

ÖTV’DEN MUAF OTOMOBİL SATIŞI!

ÖTV’den muaf bir şekilde sıfır kilometre otomobil satın almanın yolları merak konusu oluyor. Bu konuda oldukça katı kurallar uygulanıyor. Bu hak sadece engelli vatandaşlar için sağlanıyor. Engelli vatandaşlarında da engel oranlarının yüzde 90 ve üzerinde olmaları gerekiyor. Bunun sağlanmadığı durumlarda ÖTV’siz sıfır otomobil satın alma imkanı verilmiyor. Bu engellilik oranının sağlık raporu ile de belgelenmesi gerekiyor.

Hyundai Yeni i20: Öne Çıkanlar | Hyundai Türkiye

ÖTV muafiyeti hakkı elde edildiğinde kişiler sıfır kilometre otomobil almak istediklerinde ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Bu hak da her bir vatandaşa 5 yılda bir defa veriliyor. Burada bir istisna uygulanıyor. Bir vatandaş ÖTV muafiyeti kullanarak otomobil satın almış ve bu araç 5 yıllık süre dolmadan kazaya karışarak kullanılmaz hale gelmişse o zaman bu kişilere yeniden ÖTV’siz sıfır araç alma hakkı sağlanıyor.

ÖTV muafiyeti kullanılarak sıfır kilometre otomobil satın alınmışsa bu araçlarda bir tedbir uygulanıyor. Bu araçlar satılamaz şeklinde bir uygulama yapılmıyor ama 5 yıllık süre dolmadan satış gerçekleşirse devlet muaf olunan ÖTV’yi yasal faizi ile ödenmesini istiyor. Bu şekilde kimse bu araçları satmayacakları için ÖTV’siz araç satışları bir rant aracı haline getirilemiyor.

HYUNDAİ i20 ÖTV’SİZ SATIŞ!

Hyundai i20 şu anda liste fiyatından 940.000 TL’ye satılıyor. 2024 model Hyundai i20 satın alırken ÖTV muafiyeti hakkı olanlar sadece 504.000 TL ödeme yapıyorlar. Bu indirim ile araç sahibi olmak oldukça cazip hale geldiği için ÖTV’siz sıfır araç satışları adeta patladı.

Tüm araba kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç