Okullarda yeni salgını tehlikesi: İşte Adenovirüs bulaşma yolları ve belirtileri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullarda yeni salgını tehlikesi: İşte Adenovirüs bulaşma yolları ve belirtileri

Son dakika haberi geldi: Okulların açılması ile birlikte Adenovirüs salgını daha da artmaya başladı. Peki Adenovirüs nedir, nasıl bulaşır?

Sağlık 8 Şubat 2024 0
Okullarda yeni salgını tehlikesi: İşte Adenovirüs bulaşma yolları ve belirtileri

Okullar açıldı Adenovirüs vakaları her geçen gün artmaya başladı: Uzmanlardan son dakika uyarısı.

Okullar Pazartesi günü 2. döneme başladı. Yeni eğitim öğretim dönemi başladı ancak beraberinde Adenovirüs vakalarını da getirdi. Gelen son dakika bilgilerine göre okul çocuklaır arasında adenovirüs vakalarının görülme sıklığının arttığı öğrenildi. Peki Adenovirüs nedir? Adenovirüs hastalığı bulaşma yolları nelerdir? Hastalığın belirtileri nelerdir? Nasıl korunurum?

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Seda Çevik Kaya yaptığı son dakika açıklamasında çocukların aynı ortamda yakın olması, temas halinde olması ve el hijyenine dikkat etmemesi nedeniyle vakaların arttığını söyleyerek, "Çocuklar okulda oyun oynarken birbiriyle yakın temas halinde. El hijyenine de çok dikkat edilmiyor. Eğer hasta bir çocuk varsa diğerlerine hızlıca bulaşabiliyor. Gözlerde yanma ve batma şikayetleri belirirken, ağılıyormuş gibi sulanma, akıntı meydana geliyor" ifadelerini kullandı.

ADENOVİRÜS HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NEDİR?

Peki söz konusu hastalığın belirtileri nelerdir? Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Kaya, hasta kişinin virüsü tüm aile bireylerine bulaştırabileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Adenovirüs erişkinlerde korneayı tutabiliyor. Bu da gözde leke oluşumuna yol açıyor. Hastanın çok yanma batması oluyor. Ağlıyormuş gibi göz akıntısı oluyor. Gerekli gördüklerimize damla başlıyoruz. Ancak doktor kontrolünün dışında bilinçsiz ilaç kullanımı korneada incelmeye hatta körlüğe kadar götürebiliyor"

HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI? HASTALIKTAN KORUNMA YOLLARI NEDİR?

Dr. Kaya sözlerinin devamında alınması gereken önlemleri de açıkladı. Hastalık sırasında yapılmaması gerekenleri Kaya şu şekilde sıraladı:

"Yetişkinlerde hastalık sırasında lens kullanımına ara verilmeli, makyaj yapılmamalı, bulaşı azaltmak için el hijyenine dikkat edilmeli, yüz havlusu ortak kullanılmamalı, hasta çocuğun yastık kılıfı sık sık değiştirilmeli"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç