Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Kadro ve branş dağılımı belli mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Kadro ve branş dağılımı belli mi?

Atama bekleyen öğretmenlerin gözü, yarın yapılacak kabine toplantısından çıkacak kararda. İşte son dakika haberinin detayları.

Kamu 15 Nisan 2024 0
Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Kadro ve branş dağılımı belli mi?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 

Atama bekleyen binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika bilgisine göre seçim sonrasında yapılması beklenen ilk Kabine toplantısında takvim ve sayının netleşmesi beklendiğine yer verildi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı son açıklamada Kabine toplantısını işaret etmişti. Kabine'de karar verilecek olan atama sayısına bağlı olarak, öğretmen atama takviminin de netleşmesi bekleniyor. 

BAKAN TEKİN: EN KISA SÜREDE KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Tekin, geçtiğimiz aylarda yeni öğretmen atamalarına ilişkin şu açıklamada bulunmuştu;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Öğretmen atamalarına ilişkin tarih ve kadro branş dağılımı bilgisi henüz bulunmuyor. Atama takvimi ile ilgili yarın gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı ardından açıklama gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAAT KAÇTA AÇIKLAMA YAPACAK?

Kabine toplantısı 16 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Düzenlenecek kabine toplantısından sonra saat 19 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Kabine toplantısı sonucundan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç